462
Ο Γιάροσλαβ Μπαζίλεβιτς είναι το μόνο μέλος αυτής της πενταμελούς οικογένειας που επέζησε του βομβαρδισμού | Andriy Sadovyi/Telegram

Ουκρανία: Εκείνος επέζησε από τις βόμβες, η οικογένεια του όχι

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15
Ο Γιάροσλαβ Μπαζίλεβιτς είναι το μόνο μέλος αυτής της πενταμελούς οικογένειας που επέζησε του βομβαρδισμού
| Andriy Sadovyi/Telegram

Ουκρανία: Εκείνος επέζησε από τις βόμβες, η οικογένεια του όχι

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15

Η σύζυγος και οι τρεις κόρες ενός Ουκρανού σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική της Τρίτης στην πόλη Λβιβ. Μέσα στα αίματα, ο Γιάροσλαβ Μπαζίλεβιτς φωτογραφήθηκε οδηγούμενος στο σπίτι του από τα σωστικά συνεργεία, μετά τη φονική επίθεση της Τετάρτης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Τα πτώματα της 43χρονης συζύγου του, Γιεβγιένιβα, και των τριών κοριτσιών τους, της 21χρονης Γιαρίνα, της 18χρονης Νταρίνα και της 7χρονης Εμίλια, θάφτηκαν στα ερείπια, με τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν να τα απεγκλωβίσουν, την ώρα που νοσοκόμοι φρόντιζαν τα τραύματά του Γιάροσλαβ στον δρόμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, οι τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν σε καταφύγιο κάτω από τη σκάλα της πολυκατοικίας τους, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Είναι πιθανό ο Μπαζίλεβιτς να επέζησε επειδή άφησε την οικογένειά του για λίγα λεπτά ώστε να τους φέρει νερό από το διαμέρισμά τους.

Οι οικογένειες σε όλη την Ουκρανία έχουν λάβει οδηγίες να κρύβονται στα κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών κατά τη διάρκεια συναγερμών για αεροπορικές επιδρομές, καθώς τα σημεία αυτά θεωρείται ότι προσφέρουν περισσότερη προστασία από εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους και drones.

Η νεαρή οικογένειά του ήταν ανάμεσα σε επτά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους τελευταίους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στις ουκρανικές πόλεις. Βίντεο που αναρτήθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δείχνει διασώστες να βγάζουν αυτό που φαινόταν να είναι το πτώμα ενός κοριτσιού κάτω από τα ερείπια. Καθώς τα πτώματα μεταφέρονται έξω, στον δρόμο, ο Μπαζίλεβιτς ακολουθεί πίσω τους.

Με αίματα στο πρόσωπο, ο Μπαζίλεβιτς συνοδεύεται από μέλη των σωστικών συνεργείων, μετά τον αφανισμό της οικογένειάς του (REUTERS/Roman Baluk)

«Στο κέντρο της Ευρώπης, η Ρωσία εξολοθρεύει Ουκρανούς σκοτώνοντας ολόκληρες οικογένειες. Οι Ρώσοι σκοτώνουν τα παιδιά μας, το μέλλον μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του Λβιβ, Αντρίγια Σαντόβγι, αναρτώντας μια φωτογραφία της οικογένειας. «Μετά τη σημερινή επίθεση, το μόνο άτομο σε αυτή τη φωτογραφία που επέζησε είναι ο άνδρας. Η μητέρα, Γιεβγιένιβα, και οι τρεις κόρες της –Γιαρίνα, Νταρίνα και Εμίλια– σκοτώθηκαν».

Η Γιαρίνα εργαζόταν στο δημαρχείο της πόλης, στα πλαίσια μιας δημοτικής πρωτοβουλίας για τη νεολαία. Η Νταρίνα είχε μόλις ξεκινήσει το δεύτερο έτος σπουδών της στο Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο της πόλης, όπου της είχε απονεμηθεί υποτροφία.

«Αυτή είναι μια μεγάλη και ανεπανόρθωτη απώλεια. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν αυτή τη θλίψη. Ας προσευχηθούμε για τις ψυχές των αθώων θυμάτων. Ας προσευχηθούμε για τον Γιάροσλαβ, τον πατέρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.

Τα χτυπήματα στο Λβιβ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και τις δυνάμεις του NATO, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερες από 70 κατασκευές, μεταξύ των οποίων ένα σχολείο, σπίτια και κλινικές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Περισσότερα από 50 άτομα τραυματίστηκαν στις επιθέσεις. Η Ρωσία αρνείται σταθερά ότι στοχεύει αμάχους κατά τους βομβαρδισμούς με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον των ουκρανικών πόλεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...