291
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, την Τρίτη | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Ειρηνευτικό σχέδιο θα παρουσιάσει σε Χάρις και Τραμπ ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 16:13
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, την Τρίτη
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Ειρηνευτικό σχέδιο θα παρουσιάσει σε Χάρις και Τραμπ ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 16:13

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος με την Ρωσία, στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός από την εισβολή στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, το σχέδιο, όπως είπε ο ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα στο διπλωματικό και οικονομικό πεδίο. Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο και στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση, σε μια σύνοδο κορυφής που ελπίζει να πραγματοποιηθεί αυτό το έτος, για να προωθήσει το δικό του όραμα για την ειρήνη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την τελευταία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και ότι έφεραν «πολύ καλά αποτελέσματα» μέχρι στιγμής. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου.

«Ο πρώτος ουκρανικός βαλλιστικός πύραυλος δοκιμάστηκε με επιτυχία. Συγχαίρω την αμυντική μας βιομηχανία γι’ αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ενώ αρνήθηκε να «δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» για το νέο αυτό όπλο.

Ο ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή ενός δικής της κατασκευής βαλλιστικού πύραυλου.

Διέψευσε επίσης δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας εκτροχίασε τις συνομιλίες στο Κατάρ με θέμα τον τερματισμό των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές.

Η εφημερίδα The Washington Post είχε γράψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι Ουκρανία και Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτόν τον μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο, βάσει της οποίας θα τερματίζονταν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...