412
O Ντάρελ Μπρουκς σε πρόσφατη φωτογραφία του στη φυλακή του Μιλγουόκι, απ' όπου είχε βγει με εγγύηση | Milwaukee County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Ουισκόνσιν: Ηταν έξω με εγγύηση ο 39χρονος ράπερ που σκόρπισε τον θάνατο στη Γουόκεσα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 11:14
O Ντάρελ Μπρουκς σε πρόσφατη φωτογραφία του στη φυλακή του Μιλγουόκι, απ' όπου είχε βγει με εγγύηση
|Milwaukee County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Ουισκόνσιν: Ηταν έξω με εγγύηση ο 39χρονος ράπερ που σκόρπισε τον θάνατο στη Γουόκεσα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 11:14

Ο οδηγός που συνελήφθη για το φονικό στη Γουόκεσα του Ουσικόνσιν, όπου παρέσυρε με το αυτοκίνητό του το πλήθος στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, θα αντιμετωπίσει ισάριθμες κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η τοπική αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ύποπτος είχε εμπλακεί σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη λίγα λεπτά πριν από τα γεγονότα» και «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουόκεσα.

Ο Τόμσον είπε ότι δεν υπήρξε καταδίωξη και επιβεβαίωσε ότι ο συλληφθείς είναι ο 39χρονος Ντάρελ Ε. Μπρουκς.

Σύμφωνα με τους Times, ο οδηγός ήταν έξω από τη φυλακή με εγγύηση για δύο δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τον εμφανίζει με στολή φυλακής στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μιλγουόκι στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Μπρουκς δηλώνει ράπερ. Χρησιμοποεί το όνομα «MathBoi Fly» και ανεβάζει τραγούδια του στο Διαδίκτυο. Ενα τραγούδι έχει τον εξής στοίχο: «Γλιστρώντας μέσα στην πόλη χωρίς καμία ασφάλεια»….

Το βράδυ της Δευτέρας, αμέτρητοι πολίτες της Γουόκεσα, συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, άναψαν ένα κερί ή άφησαν ένα μήνυμα κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στο σημείο όπου έγινε το μακελειό.

Πέντε σταυροί με μια καρδιά και μηνύματα από τους κατοίκους της Γουόκεσα (REUTERS/Daniel Steinle)
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Γουόκεσα, συγκεντρώθηκαν στο Κάτλερ Παρκ, κοντά στο σημείο της τραγωδίας (REUTERS/Cheney Orr)

Τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), ένα κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες, ανάμεσά τους μικρές μαθήτριες, που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, μια πόλη 72.000 κατοίκων, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι. Σαράντα ήταν οι τραυματίες και τουλάχιστον πέντε οι νεκροί.

Ο αρχηγός Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε ότι εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 40 τραυματισμένοι. Ωστόσο, αυτός ο απολογισμός πιθανόν να αλλάξει, καθώς συλλέγουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το αστυνομικό τμήμα της Γουόκεσα.

Η τραγωδία στη Γουόκεσα καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από ένταση στο Ουισκόνσιν, όπου ο νεαρός ακροδεξιός Κάιλ Ρίτενχαους απαλλάχθηκε στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...