407
Ο ποντικός–καμαριέρα εν ώρα νυχτερινής εργασίας | YouTube/capture

Ουαλία: Ποντίκι τακτοποιεί κάθε βράδυ τα πράγματα μιας αποθήκης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 19:55
Ο ποντικός–καμαριέρα εν ώρα νυχτερινής εργασίας
|YouTube/capture

Ουαλία: Ποντίκι τακτοποιεί κάθε βράδυ τα πράγματα μιας αποθήκης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 19:55

Μπορεί τα μυρμήγκια να έχουν τη φήμη των πιο εργατικών εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου, αλλά από ό,τι φαίνεται και τα ποντίκια δεν πάνε πίσω. Ενα από αυτά πιάστηκε από νυχτερινή κάμερα να τακτοποιεί κρυφά τα πράγματα μιας αποθήκης κάθε βράδυ, επί δύο μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο φωτογράφος άγριας ζωής Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ παρατήρησε ότι τα αντικείμενα που άφηνε σε διάφορα σημεία του εργαστηρίου του σε ένα υπόστεγο επέστρεφαν μυστηριωδώς πίσω στις θέσεις τους στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Χόλμπρουκ, από το Μπουίλθ Γουέλς, μια κωμόπολη στην επαρχία Πάουις της Ουαλίας, τοποθέτησε μια φωτογραφική μηχανή νυχτερινής λήψης στον πάγκο εργασίας του για να μάθει τι συνέβαινε. Τελικά, το βίντεο που τράβηξε παρέπεμπε σε πλάνα από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ratatouille», όπου ένα τρωκτικό μαγειρεύει κρυφά σε ένα εστιατόριο.

Ο 75χρονος συνταξιούχος ταχυδρόμος και ερασιτέχνης φωτογράφος δήλωσε στο BBC: «Η ιστορία συνεχιζόταν για μήνες. Τον αποκαλώ “Τακτικό Ουαλικό Ποντικό”. Αρχικά παρατήρησα ότι κάποια τρόφιμα που έβγαζα έξω για τα πουλιά κατέληγαν σε παλιά παπούτσια που αποθήκευα στο υπόστεγο, οπότε αποφάσισα να τοποθετήσω μια κάμερα».

Η κάμερα νυχτερινής λήψης κατέγραψε πλάνα του ευσυνείδητου και εμμονικού με την τάξη τρωκτικού να συγκεντρώνει μανταλάκια, φελλούς από μπουκάλια κρασιού, παξιμάδια και μπουλόνια, και να τα τοποθετεί σε έναν δίσκο στον πάγκο εργασίας του Χόλμπρουκ.

Ο φωτογράφος πειραματίστηκε αφήνοντας διαφορετικά αντικείμενα για να δει αν ο ποντικός θα μπορούσε να τα σηκώσει, αλλά το μικρό ζώο δεν έδειχνε να ζορίζεται – η κάμερα τον κατέγραψε να μεταφέρει μέχρι και μικρά καλώδια στον δίσκο. «Εβλεπα τα πλάνα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το ποντίκι συμμάζευε τον χώρο» λέει ο Χόλμπρουκ.

«Μετέφερε όλων των ειδών τα πράγματα μέσα στον δίσκο – κομμάτια πλαστικών, βίδες και μπουλόνια» συμπληρώνει. «Δεν ασχολούμαι με την τακτοποίηση των πραγμάτων μου πια, καθώς ξέρω ότι θα τα φροντίσει. Αφήνω τα πράγματα έξω από τον δίσκο και τα βάζει πίσω στη θέση τους μέχρι το πρωί. Ενενήντα εννέα φορές στις 100 το ποντίκι θα τακτοποιεί όλη νύχτα».

Ενα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2019, όταν ένα βίντεο με ένα ποντίκι που έφτιαχνε σωρούς αντικειμένων στο υπόστεγο ενός ανθρώπου στο Μπρίστολ έγινε viral στο διαδίκτυο. Ο Στιβ Μακίρς είχε πει τότε στους δημοσιογράφους ότι νόμιζε πως έχανε το μυαλό του βλέποντας βίδες και μεταλλικά αντικείμενα να εμφανίζονται μυστηριωδώς σε ένα κουτί με τροφή για τα πουλιά.

Ο Μακίρς είχε στήσει επίσης μια νυχτερινή κάμερα στο υπόστεγο του, καταγράφοντας πλάνα με το ποντίκι την ώρα που μετέφερε και τοποθετούσε βίδες και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα στο δοχείο με την τροφή των πουλιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...