639
Πιο fit από ποτέ ο διάσημος σεφ κάνει βόλτα, χωρίς μπλούζα, με τη γυναίκα του σε παραλία του Σαιντ Τροπέ | Twitter

Οταν ο σκληρός Γκόρντον Ράμσεϊ «έσπασε» για να μην τον χωρίσει η γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 11:57
Πιο fit από ποτέ ο διάσημος σεφ κάνει βόλτα, χωρίς μπλούζα, με τη γυναίκα του σε παραλία του Σαιντ Τροπέ
|Twitter

Οταν ο σκληρός Γκόρντον Ράμσεϊ «έσπασε» για να μην τον χωρίσει η γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 11:57

Μπορεί να έχει προβλήματα ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) αναγνωρίσιμους σεφ στον πλανήτη, με μια «αυτοκρατορία» εκατομμυρίων στο ενεργητικό του την οποία έχτισε σε διάστημα λίγων ετών με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και μπόλικη δόση θράσους; Η απάντηση είναι ναι. Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο πιο αθυρόστομος τηλεοπτικός σεφ στον κόσμο, ο βλάσφημος κριτής των πάντων στον χώρο της γαστρονομίας που εκνευρίζεται με το παραμικρό, εξαπολύποντας προσβολές σε όποιον τολμήσει να παρακούσει τις εντολές του, δεν κατάφερε να είναι το ίδιο σκληρός με τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Daily Mail, ο κοφυφαίος σεφ (με 16 αστέρια Μισελέν στην τροπαιοθήκη του και ειδικό βραβείο αναγνώρισης από την βασίλισσα Ελισάβετ) ομολόγησε με το γνωστό ωστόσο αυθάδες στυλ του και το αγαπημένο του «fuck» στις περισσότερες φράσεις του, ότι το 2012 πάλεψε για να σώσει το γάμο του, αλλά και τη δημόσια εικόνα του.

Ο λόγος; Τα παραπανίσια κιλά που αφενός δεν έμειναν απαρατήρητα από τη γυναίκα του, Τάνα, (επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, με την οποία παντρεύτηκε το 1996 και έχουν αποκτήσει 4 παιδιά) και αφετέρου τον έφεραν σε δύσκολη θέση για την εικόνα που «πρέπει να έχει» ένας τηλεοπτικός σταρ.

image

«Ήμουν τόσο παχύς που έπρεπε είτε να χάσω κιλά είτε να ρισκάρω να χάσω την Τάνα», εκμυστηρεύτηκε.

Το 2012, είχε μόλις βραβευτεί με ένα ακόμα αστέρι Michelin, αλλά αυτό είχε το τίμημά του, καθώς δούλευε αμέτρητες ώρες με αποτέλεσμα να μη δίνει σημασία στο τι -και πόσο- έτρωγε ο ίδιος.

Και δεν έφθανε μόνο αυτό, καθώς τα παραπανίσια κιλά επηρέασαν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του κάνοντάς τον πια να ντρέπεται για την εξωτερική του εμφάνιση.

Ο Γκόρντον και η Τάνα έκαναν ήδη πολύ παρέα με τον Ντέιβιντ και την Βικτώρια Μπέκαμ και συχνά πήγαιναν μαζί οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους. Στη συνέντευξή του ο Ράμσεϊ εξομολογείται ότι δεν ένιωθε πλέον άνετα να κυκλοφορεί με μαγιό στην πισίνα, ανάμεσα σε τόσα γυμνασμένα κορμιά.

Όταν έφθασε τα 115 κιλά, η Τάνα τού επισήμανε ότι είχε αρχίσει να παχαίνει επικίνδυνα.  «Η Τάνα δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένη με την εμφάνισή μου και ίδια είναι πανέμορφη. Ήταν οδυνηρό και στενάχωρο. Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και σκεφτόμουν ‘γαμώτο!’ (fuck). Με αφύπνισε αυτό», διηγείται και αποκαλύπτει πώς κατάφερε να χάσει 26 ολόκληρα κιλά.

«Μας απορροφά η δουλειά. Μας καταναλώνει. Ξαφνικά ο προσωπικός μας χρόνος έχει εκμηδενιστεί. Δεν υπάρχει χρόνος να ανασάνεις, να χαλαρώσεις, να σκεφτείς καθαρά. Δεν πανικοβλήθηκα αλλά συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν συγκεντρωμένος», λέει, θέλοντας να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι παραμέλησε το σώμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινδυνεύει ακόμα και ο ίδιος του ο γάμος.

Ο Ράμσεϊ ζήτησε την καθοδήγηση του Γουίλ Άσερ, πρώην αξιωματικού του Στρατού και μέλος της ομάδας Βασιλικής Προστασίας.  Ο Άσερ, πρωταθλητής στο τρίαθλο και προπονητής, βοήθησε τον σεφ να βρει την φόρμα του, με ορατά πλέον αποτελέσματα .

1322331_gordon-ramsay-height-weight-body-fat

Οι μήνες σκληρής προπόνησης με τακτική αερόβια άσκηση και άρση βαρών, απέδωσαν και ο Ράμσεϊ ήταν πια έτοιμος ακόμα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Ironman που περιλαμβάνει κολύμβηση 1,2 μιλίων, 56 μίλια ποδήλατο και 13,1 μίλια τρεξίματος.

Τρία χρόνια μετά τη δοκιμασία που πέρασε, το 2015 ο Γκόρντον Ράμσεϊ επισημαίνει με νόημα ότι «η πίεση στους νέους σεφ είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς απαιτούνται ικανότητες στα κοινωνικά δίκτυα, δεξιότητες μάρκετινγκ και μαγειρικές, προσωπικότητα και, το πιο σημαντικό, το αποτέλεσμα στο πιάτο». «Πρέπει να είναι γεροί. Σωματικά δυνατοί», υπογραμμίζει, γι αυτό και« οι σεφ μου ζυγίζονται κάθε φορά που έρχονται στην κουζίνα», δηλώνοντας πια φανατικός μαραθωνοδρόμος και αθλητής στο τρίαθλο.

1322325_48A488A700000578-5320041-image-m-5_1517091499913

Με τη γυναίκα του αθλούνται μαζί, ενώ έχουν δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, μέσω του οποίου κάνουν δωρεές σε ιδρύματα για παιδιά και υποστηρίζουν αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον με το φανερά γυμνασμένο σώμα του πια, μπορεί ελεύθερα να συνεχίσει το «αγαπημένο» του βρίσιμο σε μία ακόμη από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές του, το Ηotel Hell  (δείτε το βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...