472
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απονέμει το βραβείο στον Οτο Ρεχάγκελ | Menelaos Myrillas / SOOC

Οταν ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Ρεχάγκελ – και ένα μήνυμα για το άνοιγμα των γηπέδων

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 09:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απονέμει το βραβείο στον Οτο Ρεχάγκελ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Οταν ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Ρεχάγκελ – και ένα μήνυμα για το άνοιγμα των γηπέδων

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 09:02

Σε μια αθλητική ρετροσπεκτίβα για τα όσα εμβληματικά συνέβησαν πριν από 20 χρόνια εξελίχθηκε η λαμπερή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής για την τελετή απονομής των «Gazzetta Awards», στην οποία παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός απένειμε μάλιστα βραβείο στον Οτο Ρεχάγκελ, τον προπονητή που οδήγησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro 2004.

«Θέλω πραγματικά να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο τιμητικό είναι για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης.

»Νομίζω ότι όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με άλλους πρωταγωνιστές εκείνης της εποποιΐας στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Δέλλας, Ζαγοράκης, Μητσοτάκης, Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης (SOOC)

O Oτο Ρεχάγκελ, μόλις παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Μητσοτάκη, του έδωσε μία συμβουλή, όπως μετέφρασε και ο συνεργάτης του Γερμανού προπονητή, Γιάννης Τοπαλίδης.

«Σας εύχομαι να παίρνετε έξυπνες αποφάσεις, όπως κάναμε το 2004 στην Πορτογαλία» είπε στον Πρωθυπουργό ο Γερμανός.

Η εκδήλωση στα «Gazetta Awards», στην οποία μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι δήμαρχοι Αθήνας Χάρης Δούκας και Πειραιά Γιάννης Μόραλης, αλλά και το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, συνέπεσε με το άνοιγμα των γηπέδων, ύστερα από δύο μήνες που παρέμειναν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με τη Μαρέβα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Menelaos Myrillas / SOOC)

«Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συγκυρία θέλω να ευχηθώ πράγματι τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη βραβεύει τη Φανή Χαλκιά, χρυσή ολυμπιονίκη στην Αθήνα το 2004 (SOOC)

Σε ένα άλλο σημείο της βραδιάς με άρωμα 2004, κυρία Μητσοτάκη απένειμε βραβείο στη Φανή Χαλκιά για τη συνολική προσφορά της στον αθλητισμό. Η Φανή Χαλκιά, μια αθλήτρια-κομήτης, είχε κατακτήσει με θριαμβευτικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. μετ’ εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Τέσσερα χρόνια μετά, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, είχε βρεθεί ντοπαρισμένη –τιμωρήθηκε από τη ΔΟΕ αλλά αθωώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια. Είχε πει και ότι οι Ελληνες «είναι γεννημένοι να είναι πρώτοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...