491
Η Νάταλι Γουντ σε εκδήλωση στο Λος Αντζελες το 1955, τη χρονιά του περιστατικού | Getty Images

Οταν ο Κερκ Ντάγκλας συνάντησε την ανήλικη Νάταλι Γουντ

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 18:17
Η Νάταλι Γουντ σε εκδήλωση στο Λος Αντζελες το 1955, τη χρονιά του περιστατικού
|Getty Images

Οταν ο Κερκ Ντάγκλας συνάντησε την ανήλικη Νάταλι Γουντ

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 18:17

Η φήμη κυκλοφορούσε για πολλά χρόνια και τώρα φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Ο Κερκ Ντάγκλας είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη Νάταλι Γουντ, όταν ήταν ακόμη έφηβη, αναφέρει η αδελφή της ηθοποιού σε αυτοβιογραφικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Η Λάνα Γουντ γράφει ότι το περιστατικό με την αδελφή της συνέβη το καλοκαίρι του 1955, όταν η Νάταλι ήταν 17 ετών και ο Κερκ Ντάγκλας 38 ετών. Η Γουντ μετείχε τότε στην ταινία «The Searchers», θυμίζει το BBC.

Τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηθοποιών στο αγαπημένο ξενοδοχείο των σταρ, το Chateau Marmont, είχε κανονίσει η μητέρα της Γουντ, Μαρία Ζαχαρένκο, με την ελπίδα ότι ο Ντάγκλας, που ήδη ήταν τότε από τους μεγάλους σταρ της εποχής, θα άνοιγε επαγγελματικούς δρόμους στη νεαρή Νάταλι.

Όπως θυμάται η Λάνα Γουντ, όταν η αδελφή της ήλθε στο αυτοκίνητο μετά τη συνάντηση φαινόταν πολύ αναστατωμένη ενώ άρχισε να ψιθυρίζει με τη μητέρα της. «Δεν μπορούσα να τις ακούσω, ούτε να καταλάβω τι έλεγαν. Προφανώς κάτι κακό συνέβη στην αδελφή μου, αλλά, ό,τι και αν ήταν, ήμουν πολύ μικρή για να μου πουν» (η Λάνα Γουντ ήταν τότε οκτώ ετών).

Λέει ακόμη ότι η Νάταλι Γουντ και η μητέρα της συμφώνησαν ότι, αν κατηγορούσαν δημόσια τον Ντάγκλας ότι της επιτέθηκε, αυτό θα κατέστρεφε την καριέρα της. Η συμβουλή της μητέρας της ήταν να το ξεχάσει, γράφει στο βιβλίο της η Λάνα Γουντ.

Χρόνια αργότερα, η Νάταλι εκμυστηρεύτηκε στην αδελφή της ότι ο Ντάγκλας την πήγε στη σουίτα του. «Λάνα, με πλήγωσε», είπε στην αδελφή της. Η Λάνα υποσχέθηκε στη Νάταλι ότι δεν θα αποκαλύψει όσα της είπε. Αυτό που της άλλαξε τη γνώμη ήταν οι έντονες φήμες για το περιστατικό μετά τον θάνατο του Ντάγκλας στα 103 του τον Φεβρουάριο του 2020. «Καθώς κανένας δεν ζει για τον προστατεύσω, είμαι σίγουρη ότι θα με συγχωρέσει για το ότι τελικά αθέτησα την υπόσχεση», γράφει.

Σε δήλωσή του ο Μάικλ Ντάγκλας, γιος του Κερκ, περιορίστηκε απλώς να πει: «Ας αναπαυθούν και οι δύο εν ειρήνη».

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, στις 2 Δεκεμβρίου 1956, η Νάταλι Γουντ (τρίτη από αριστερά στην πρώτη σειρά) και ο Κερκ Ντάγκλας (όρθιος, πρώτος δεξιά) στην ίδια φωτογραφία με τους άλλους βραβευμένους του περιοδικού «Modern Screen» σταρ της εποχής. | Bettmann/Getty

Ο Κερκ Ντάγκλας είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι ήταν άπιστος στη σύζυγό του. Στα δικά του απομνημονεύματα, που κυκλοφόρησαν το 1988, ο Κερκ Ντάγκλας γράφει για την πρώτη φορά που συνάντησε την Νάταλι Γούντ, όταν αυτή ήταν νεαρή σταρ. Θυμάται ότι οδηγούσε προς το σπίτι του όταν σε ένα φανάρι βγήκε μια κοπέλα από το αυτοκίνητο μπροστά του και του ζήτησε να του υπογράψει στο τζάκετ της. Η γυναίκα που ήταν μαζί της είπε ότι τη λένε Νάταλι, είναι κόρη και ηθοποιός.

«Από τότε την είδα πολλές φορές πριν πεθάνει σε αυτό το τρομερό ατύχημα», γράφει ο Ντάγκλας, χωρίς να μνημονεύει το περιστατικό στο ξενοδοχείο.

Η Νάταλι Γουντ πέθανε πρόωρα και μυστηριωδώς το 1981 «από πνιγμό και άλλα απροσδιόριστα αίτια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...