423
| Creative Protagon

Οταν ο Μπόρις μοιράστηκε με τη Μέρκελ ένα μπουκάλι «κρασί του Μακρόν»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 18:19

Οταν ο Μπόρις μοιράστηκε με τη Μέρκελ ένα μπουκάλι «κρασί του Μακρόν»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 18:19

Μια νέα καριέρα φαίνεται ότι ξεκινά πλέον για τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πληρώνεται αδρά, για να δίνει διαλέξεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου, ο πρώην ηγέτης των Τόρις πληρώθηκε 153.830 ευρώ (150.000 δολάρια), για ομιλία που έδωσε, στο ετήσιο συνέδριο των αμερικανών ασφαλιστών στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδωσε διάλεξη μισής ώρας και συμμετείχε για 45 λεπτά σε μια «κουβέντα δίπλα στο τζάκι», όπως τη λένε οι αγγλοσάξονες, με έναν εξέχοντα εκπρόσωπο του κλάδου.

Στην ομιλία του, ο Τζόνσον υπερασπίστηκε τις αποφάσεις που πήρε ως Πρωθυπουργός, όπως την εμμονή του με το Brexit και την πολιτική του για το κλίμα και τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων (πολιτική, την οποία όπως είπε, δεν πίστευε αρχικά, αλλά στην πορεία κατάλαβε την αναγκαιότητά της).

Εκτίμησε επίσης ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι ο χαμένος του πολέμου, τον οποίο κήρυξε στην Ουκρανία. Και προέβλεψε ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει τόσο από την ενεργειακή κρίση, όσο και από την πανδημία εν ευθέτω χρόνω, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διάδοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο, Λιζ Τρας και την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε με το κοινό που τον παρακολουθούσε και κάποιες συζητήσεις που είχε σε “πηγαδάκια” με τους υπόλοιπους ηγέτες, σε διάφορες Συνόδους Κορυφής.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων και ένα χαριτωμένο περιστατικό, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας. Όπως είπε, κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν το 2021 στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη, “το έσκασαν” με την Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να χαλαρώσουν και να μοιραστούν ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί, με “φανταχτερή ετικέτα”, από ποικιλία που τους είχε υποδείξει ο Μακρόν.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι γνωστός λάτρης του κρασιού και πρεσβευτής των γαλλικών οίνων στο εξωτερικό. Του έχει δοθεί, μάλιστα, το προσωνύμιο “ο πρόεδρος που πίνει δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα”. Με το πέρας της διάλεξης του Τζόνσον, δεν υπήρξαν ερωτήσεις από το κοινό, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δέκτης θερμών χειροκροτημάτων. Έπειτα, αποχώρησε για να επιστρέψει στις διακοπές του, στον Αγιο Δομήνικο της Καραϊβικής, κοντά στη σύζυγό του, Κάρι και τα δύο τους παιδιά.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Τζόνσον φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαια τουλάχιστον με δύο πρακτορεία, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί προσοδοφόρες ομιλίες, ως συμπλήρωμα στο μισθό του, ως απλού βουλευτή. Ο μισθός αυτός, σε λίρες, είναι της τάξης των 97.270 ευρώ ετησίως. Ως πρώην πρωθυπουργός, εξάλλου, λαμβάνει για τη λειτουργία του γραφείου του το αντίστοιχος των 132.950 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...