613
Μπεν Στίλερ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Οταν ο Μπεν Στίλερ συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 12:23
Μπεν Στίλερ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο
| Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Οταν ο Μπεν Στίλερ συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 12:23

Τυπικά και οι δύο είναι ηθοποιοί, αυτή τη στιγμή όμως ο πιο διάσημος είναι αυτός που μιλάει ουκρανικά. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε δεκτό στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου τον Μπεν Στίλερ, έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, ο οποίος επισκέφτηκε την ουκρανική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του πρέσβη Καλής Θέλησης της Yπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο 56χρονος ηθοποιός έφθασε το περασμένο Σάββατο στην Πολωνία και επισκέφθηκε τη μεθοριακή πόλη Ζέσουφ στα νοτιοανατολικά, όπου συνομίλησε με εργαζομένους στην ανθρωπιστική βοήθεια και στη φροντίδα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων του πολέμου.

Ο Μπεν Στίλερ επισκέφθηκε έπειτα την Ουκρανία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο αμερικανός ηθοποιός ανέφερε: «Είμαι ο Μπεν Στίλερ και βρίσκομαι στην Ουκρανία. Συναντώ ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο και πληροφορούμαι πώς άλλαξε τη ζωή τους».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNHCR, the UN Refugee Agency (@refugees)

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές σε όλον τον κόσμο. Κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει (άρον άρον) το σπίτι του», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας αναφαίρετο το δικαίωμα όλων στην ασφάλεια.

Από το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο, εκατομμύρια Ουκρανοί αναζήτησαν καταφύγιο στην Πολωνία.

Το Σάββατο, ο Μπεν Στίλερ συνάντησε τη Μαρίνα, μια προσφυγοπούλα από την Ουκρανία, που πριν από δύο μήνες έφυγε από το σπίτι της στο Χάρκοβο μαζί με τα τρία παιδιά της.

«Είσαι ο ήρωάς μου» είπε ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Μπεν Στίλερ, απευθυνόμενος στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία.

Μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο, ο Στίλερ με την ιδιότητα του πρέσβη Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε το κατεστραμμένο από τη ρωσική εισβολή Ιρπίν.

Αποστολή του χολιγουντιανού σταρ είναι να φέρει στον επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος την προστασία και την αρωγή προς όσους αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...