200
O Λόιντ Οστιν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας | REUTERS/Thilo Schmuelgen

Οστιν: Δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 12:31
O Λόιντ Οστιν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας
|REUTERS/Thilo Schmuelgen

Οστιν: Δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 12:31

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας θεωρεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν όχι μόνο θα συνεχίσει τις απειλές του για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, αλλά μπορεί και να τις πραγματοποιήσει.

«Ετσι όπως πήρε την ανεύθυνη απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία, θα μπορούσε να πάρει και αυτή την απόφαση. Ομως, προς το παρόν, δεν βλέπω κάποια ένδειξη ότι έχει ήδη λάβει μία τέτοια απόφαση», είπε ο Λόιντ Οστιν, μιλώντας στο CNN.

Η απειλή του Πούτιν «είναι μία ανεύθυνη δήλωση», συνέχισε ο Οστιν. «Αυτoύ του είδους οι απειλές δεν είναι κάτι που περιμένει να ακούσει κανείς από ηγέτες μεγάλων κρατών που έχουν πυρηνικά όπλα».

Οσον αφορά τον ουκρανικό στρατό, ο Οστιν είπε ότι έχει πολεμήσει πολύ καλά έως τώρα και θεωρεί ότι θα συνεχίσουν την αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τους Ρώσους.

«Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί έχουν εκπλήξει τον πλανήτη με την ικανότητά τους να αμυνθούν και να αντεπιτεθούν, την ικανότητά τους να πάρουν πρωτοβουλίες, την δέσμευσή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας τους και η πρόθεσή τους να πολεμήσουν έχει κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα να τους προσφέρει στρατιωτική βοήθεια για να συνεχίσουν να πολεμούν», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, και θα την στηρίζουν «για όσο καιρό χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...