319
Ο Χάρι και η Μέγκαν γύρισαν οριστικά την πλάτη τους στη βασιλική οικογένεια, τους τίτλους και το πρωτόκολλο της αυλής | REUTERS/Phil Noble/Pool

Οριστικό διαζύγιο της Μέγκαν και του Χάρι με το Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 16:33
Ο Χάρι και η Μέγκαν γύρισαν οριστικά την πλάτη τους στη βασιλική οικογένεια, τους τίτλους και το πρωτόκολλο της αυλής
|REUTERS/Phil Noble/Pool

Οριστικό διαζύγιο της Μέγκαν και του Χάρι με το Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 16:33

Δεκατρείς μήνες έχουν περάσει από τη βόμβα που έβαλαν στα θεμέλια του Μπάκιγχαμ ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, ανακοινώνοντας ότι αποχωρούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ δεν δίστασε καθόλου να στενοχωρήσει τη γιαγιά του και τον πατέρα του, προτιμώντας να προφυλάξει τη σύζυγό του από τον παροιμιώδη βρετανικό σνομπισμό, την ανελέητη κριτική των ταμπλόιντ αλλά και της βασιλικής οικογένειας. Αλλωστε, εξαιτίας όλων αυτών ο ίδιος στερήθηκε τη μητέρα του…

Ετσι, ήρθε η ώρα για το οριστικό διαζύγιο με τη βρετανική μοναρχία για το λαμπερό ζεύγος, που πλέον διαμένει στο Λος Αντζελες. Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ενημέρωσαν την Παρασκευή, τη βασιλική οικογένεια ότι η απόφασή τους είναι οριστική, όπως είχαν συμφωνήσει να κάνουν μετά την πάροδο του ενός έτους.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, ότι έχασαν τους επίσημους διορισμούς τους από τη βασίλισσα.

Με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους και αφού το ζευγάρι αποφάσισε ότι δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του, ο Χάρι χάνει τα πολύ προσφιλή του στρατιωτικά αξιώματα, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ χάνει τις φιλανθρωπικές της αναθέσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, τόνισαν ότι «παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και την προσφορά των υπηρεσιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και ότι προσφέρουν τη συνεχή τους στήριξη στους οργανισμούς τους οποίους έχουν εκπροσωπήσει, ανεξαρτήτως του επίσημου ρόλου τους. Ολοι μπορούμε να ζήσουμε προσφέροντας. Η προσφορά είναι οικουμενική».

Πριν λίγες ημέρες, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει το δεύτερο παιδί του, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον –έως και αγωνία από το Μπάκιγχαμ– η πρώτη τους συνέντευξη μετά την αναχώρησή τους από  τη Βρετανία, που συμφώνησαν να δώσουν στην Οπρα Γουίνφρεϊ και η οποία θα προβληθεί από το το CBS στις 7 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...