372
φωτ. αρχείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Οριστική αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για μία από τις εμπλεκόμενες στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 11:12
φωτ. αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οριστική αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για μία από τις εμπλεκόμενες στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 11:12

Με την ποινή της οριστικής αποβολής από το σχολείο της τιμωρήθηκε η μία εκ των αυτουργών της ενέδρας και του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης προ ημερών στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με το Mega, η μαθήτρια απομακρύνθηκε ήδη από το δημόσιο σχολείο στο οποίο φοιτούσε και σύμφωνα με τη σχετικη νομοθεσία, θα συνεχίσει σε άλλο σχολείο της περιοχής. Το ζήτημα όμως είναι σε ποιο, καθώς ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από γονείς για το ενδεχόμενο να την δουν να περνάει το κατώφλι του σχολείου όπου πηγαίνουν τα παιδιά τους.

Η δεύτερη άμεσα εμπλεκόμενη μαθήτρια στην υπόθεση, η οποία φοιτά σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από τα σχολείο της.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου που σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους (παιδιά που παρακολουθούσαν απαθή το θέαμα και ενήλικες που έτυχε να περνούν από το σημείο, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα) είχε την τόλμη να παρέμβει και να σώσει ουσιαστικά την 14χρονη από τη μανία των συμμαθήτριών της.

Στις δηλώσεις του στάθηκε μάλιστα στον ρόλο που φαινόταν να είχε  ενήλικο άτομο με τατουάζ στο περιστατικό της οδού Λαζαράκη:

«Εμείς βρισκόμαστε με τη σύζυγο και τα παιδιά μας σε ένα παγκάκι εδώ δίπλα και τρώγαμε και παρακολουθούσαμε δέκα λεπτά. Είχαν μαζευτεί τα παιδιά και είχαν κάνει έναν κύκλο. Μισά αγόρια, μισά κορίτσια γύρω στα 30 – 40 άτομα. Και έδειχναν ότι προσπαθούσαν να λύσουν κάποιες διαφορές γιατί ήταν στη μέση του κύκλου 4 – 5 κοριτσάκια. Στην αρχή εμείς λέγαμε μήπως γυριζουν κάποιου είδους βιντεοκλίπ γιατί βλέπαμε τα κινητά που τραβάγανε κάτι, κάτι ετοιμάζανε. Μέχρι που μου φωνάζει η γυναίκα μου σε μια στιγμή “τρέχα γιατί θα τη σκοτώσουν την κοπελίτσα“. Γυρνάω και βλέπω να τη χτυπάει ένα κορίτσι. Το συγκεκριμένο παιδί χτυπήθηκε με άσχημο τρόπο, με κινήσεις που έδειχναν εμπειρία. Ήξερε πώς να χτυπήσει και παρενέβην για να σταματήσω αυτή την κατάσταση

»Ανάμεσά τους υπήρχε κάποιος μεγάλης ηλικίας που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Εγώ τον έκανα γύρω στα 25 ή εκεί τριγύρω και του ζήτησα τον λόγο. “Εσύ τι κάνεις; Γιατί δεν παρεμβαίνεις;” Μου απάντησε “Δεν βλέπεις καλά. Προσπαθώ να τους χωρίσω”. Στη συνέχεια κινήθηκαν κατά πάνω μου νευριασμένοι. Αρχισα να φωνάζω ότι είμαι αστυνομικός και ότι έχω καλέσει να έρθουν ενισχύσεις. Και τότε το έβαλαν στα πόδια», περιέγραψε ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...