Στις σχετιζόμενες με την κατάρρευση της γέφυρας εξελίξεις στην Ιταλία (εδώ) παρεμβαίνουν μέσω κοινωνικών δικτύων διάφοροι οι οποίοι, για άγνωστους λόγους, παραπληροφορούν με χαλκευμένο υλικό, δήθεν αποκαλυπτικό. Και, κατά συνέπειαν, δημιουργούν εικόνα πανικού.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για αυτό το περίεργο θέμα έκανε η γενοβέζικη εφημερίδα Il Secolo XIX.
Στο Ιντερνετ εξαπλώνονται οι φάρσες και οι πλαστές ειδήσεις, και τελευταίο κρούσμα αυτής της ιστορίας είναι μία φωτογραφία ενός πυλώνα της γέφυρας ο οποίος υποτίθεται ότι μετά την κατάρρευση έγειρε πάνω σε ένα σπίτι της οδού Φίλακ στη συνοικία Σαμπιενταρένα!
Σε άλλες φωτογραφίες εμφανίζονται φθορές στον οπλισμό του σκυροδέματος κάποιας κατασκευής κ.λπ., μόνο που αυτές δεν αφορούν τη συγκεκριμένη γέφυρα στον χείμαρρο Πολτσεβέρα, ούτε καν τη Γένοβα!
Τα παραπάνω ψεύδη παρουσιάζονται ως αποδείξεις επικινδυνότητας της γέφυρας πριν από τη μερική κατάρρευσή της.
Υπάρχει και μία κατηγορία φωτογραφιών οι οποίες δείχνουν την πραγματική γέφυρα Μοράντι με φθορές που ενδέχεται να προκλήθηκαν μετά την κατάρρευση τμήματός της, ωστόσο παρουσιάζονται ως «ιστορικές» αποδείξεις για το «αναπότρεπτο» και «νομοτελειακό» της συντελεσθείσης κατάρρευσης.
Ακόμη και σκυλιά που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους Διδύμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001, παρουσιάζονται σχετιζόμενα με τις προσπάθειες διάσωσης Γενοβέζων εγκλωβισμένων στα μπάζα!
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News