369
«Καρφιά» από τον πρωην Πρόεδρο της Βουλής τόσο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσιπρα, όσο και τους πρώην συντρόφους του στην Κουμουνδούρου | INTIMEnews

Οργή Βούτση για τις κατηγορίες Κασσελάκη περί «συναλλαγής» στην Επιτροπή «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 13:20
«Καρφιά» από τον πρωην Πρόεδρο της Βουλής τόσο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσιπρα, όσο και τους πρώην συντρόφους του στην Κουμουνδούρου
|INTIMEnews

Οργή Βούτση για τις κατηγορίες Κασσελάκη περί «συναλλαγής» στην Επιτροπή «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 13:20

Αγνοια στον Στέφανο Κασσελάκη σε βασικά ζητήματα όπως η λειτουργία της Επιτροπής «πόθεν έσχες», αλλά και αφωνία στους πρώην συντρόφους που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία, μπροστά στις κατηγορίες που πυκνώνουν σε βάρος κεντρικών προσώπων την διακυβέρνησης Τσίπρα, καταλόγισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέχεια των αιχμών που άφησε και για τον ίδιο προσωπικά, το μέλος της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Οικονόμου για την πρόεδρο της Επιτροπής «πόθεν έσχες» επί Τσίπρα,  Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο, ο κ. Βούτσης -που επίσης δεν γλίτωσε από τα «πυρά» του συστήματος Κασσελάκη- μιλά για τοξικότητα και αυτοϋπομόνευση με συμμέτοχο μάλιστα τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Και αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί «σκιών» και ύποπτων συναλλαγών στην Επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών, σημειώνει με νόημα ότι αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία» και «δεν νοείται καμία παρέμβαση».

Αναλυτικά η απάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση «κόκκινων» προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά.

Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση.

Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής.

Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν.

Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...