918
Εικόνα από ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο μια γυναίκα διαμαρτύρεται για την απόφαση του δικαστή | TikTok

Οργή στην Ιταλία εναντίον δικαστή που αποφάσισε ότι επιτρέπεται το «χούφτωμα» αρκεί να διαρκεί 10 δευτερόλεπτα!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2023, 11:09
Εικόνα από ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο μια γυναίκα διαμαρτύρεται για την απόφαση του δικαστή
|TikTok

Οργή στην Ιταλία εναντίον δικαστή που αποφάσισε ότι επιτρέπεται το «χούφτωμα» αρκεί να διαρκεί 10 δευτερόλεπτα!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2023, 11:09

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει επιστάτη σχολείου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022, όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε «για πλάκα».

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έπεισε, βέβαια, τον εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου όμως είχε άλλη γνώμη, την οποία ανακοίνωσε αφήνοντας άφωνο τον εισαγγελέα και το ακροατήριο: αποφάσισε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου θα πρέπει να αποσυρθούν, καθώς η πράξη του προς την ανήλικη «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα» (!)

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ιταλό ηθοποιό, Πάολο Καμίλι, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με ένα βίντεο στα social media, στο οποίο τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by la Repubblica (@larepubblica)

Μετά το βίντεο αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα αντίστοιχα, τόσο στο TikTok όσο και το Instagram, με κοινό hashtag τις λέξεις #10secondi (10 δευτερόλεπτα) και #palpatabreve (σύντομο «χούφτωμα).

Εξοργισμένη η μαθήτρια που υπέστη την παρενόχληση

Την οργή της για την απόφαση εξέφρασε και η μαθήτρια που υπέστη την παρενόχληση.

«Θεώρησε ότι ήταν αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο. Ο επιστάτης ήρθε από πίσω μου χωρίς να πει κάτι. Εβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. Μου έπιασε τα οπίσθια. Αυτός δεν είναι τρόπος για να “αστειεύεται” ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με μια έφηβη.

«Τα δευτερόλεπτα αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να νιώσω τα χέρια του επιστάτη πάνω μου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν λάθος να εμπιστευτώ τους θεσμούς», δήλωσε η μαθήτρια που υπέστη τη χυδαία αυτή συμπεριφορά από τον επιστάτη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Freeda (@freeda)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...