311
Πελάτες του τοπικού σουπερμάρκετ αντιλήφθηκαν την παρουσία του βρετανού πρωθυπουργού και δεν δίστασαν να σηκώσουν τα κινητά τους να καταγράψουν τη στιγμή. ( Περισσότερα στο protothema.gr) | protothema.gr

Οργή στη Βρετανία για τις διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 14:35
Πελάτες του τοπικού σουπερμάρκετ αντιλήφθηκαν την παρουσία του βρετανού πρωθυπουργού και δεν δίστασαν να σηκώσουν τα κινητά τους να καταγράψουν τη στιγμή. ( Περισσότερα στο protothema.gr)
|protothema.gr

Οργή στη Βρετανία για τις διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 14:35

Στην Ελλάδα εθεάθη να κάνει διακοπές, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Μπόρις Τζόνσον, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του, σύμφωνα με τον Independent. Με φόντο την έλευση ενός «δύσκολου» χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγορείται, μεταξύ άλλων,  για το ότι δεν παρείχε καμία διαβεβαίωση στα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την ακρίβεια.

Οι Εργατικοί κατηγόρησαν χαρακτηριστικά τον Τζόνσον ότι αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του ως «ένα μεγάλο πάρτι», αφότου εθεάθη να ψωνίζει σε ένα σούπερ μάρκετ στη χώρα μας. Μαζί του καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό και η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς.

Σημειώνεται πως ο βρετανικός Τύπος επικαλείται τις σχετικές αναφορές ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τις διακοπές του.

Πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναπαράγουν το παρακάτω βίντεο, το οποίο εξασφάλισε το protothema.gr:

Οπως έγινε γνωστό, ο Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι βρέθηκαν στη Νέα Μάκρη, στα παράλια της Αττικής, λίγες ώρες μακριά από το σημείο όπου ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ, έχει μια βίλα (σ.σ. στο Πήλιο), έγραψε ο Independent, σχολιάζοντας, στη συνέχεια, πως μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τζόνσον είχε επιστρέψει από τη Σλοβενία, όπου παραθέρισε σε ένα ορεινό θέρετρο.

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος σημείωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, φαίνεται να έχει μικρή διαφορά εάν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο ή σε διακοπές. Είναι όλα μόνο ένα μεγάλο πάρτι για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του κόστους διαβίωσης των Τόρις».

Η βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Μενίρα Ουίλσον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την «κυβέρνηση – ζόμπι» του Τζόνσον για «πλήρη αποτυχία ηγεσίας». «Καθώς η χώρα μαστίζεται από ξηρασία, το υγειονομικό μας σύστημα καταρρέει και η αύξηση του κόστους διαβίωσης ισοδυναμεί με καταστροφή, ο Μπόρις Τζόνσον πηγαίνει για διακοπές για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...