314
Το φέρετρο με τη σβάστικα έξω από την εκκλησία της Ρώμης |

Οργή στη Ρώμη: Κήδεψαν νεοναζί με τη σβάστικα πάνω στο φέρετρο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 11:29
Το φέρετρο με τη σβάστικα έξω από την εκκλησία της Ρώμης
|

Οργή στη Ρώμη: Κήδεψαν νεοναζί με τη σβάστικα πάνω στο φέρετρο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 11:29

Ενα φέρετρο τυλιγμένο με τη σβάστικα, στη Ρώμη, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, τόσο της ιταλικής εβραϊκής κοινότητας όσο και της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι ιερείς στην εκκλησία Σάντα Λουτσία είπαν ότι η σημαία δεν υπήρχε μέσα στον ναό και δεν γνώριζαν ότι θα την τοποθετήσουν επάνω στο φέρετρο μόλις αυτό βγει από την εκκλησία.

Οι παριστάμενοι χαιρέτησαν ναζιστικά το φέρετρο της Αλέσια Αουτζέλο, μέλος του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova, που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές, σε ηλικία 44 ετών.

Εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης δήλωσαν ότι είναι απίστευτο πως 70 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιτρέπεται να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Είναι απαράδεκτο ότι μπορούν να δείχνουν δημοσίως μια σημαία με σβάστικα στις μέρες μας, ειδικά σε μια πόλη όπου οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν από τους Ναζί και τους φασίστες συνεργάτες τους», ανέφερε ανακοίνωση της κοινότητας.

Ο Εμιλιάνο Φιάνο, Εβραίος, κεντροαριστερός βουλευτής, είπε: «Δεν θα έπρεπε το 2022 να επιτρέπεται αυτή η σημαία να περιφέρεται έξω από μια εκκλησία για μια κηδεία».

Τον Οκτώβριο του 1943, γερμανικά στρατεύματα συγκέντρωσαν 1.000 Εβραίους από το Γκέτο, μία ιστορική γειτονιά της Ρώμης, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται η καρδιά της εβραϊκής κοινότητας σήμερα, και τους έστειλε στον θάνατό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο τέλος του πολέμου, μόλις 16 επέστρεψαν.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιερείς της εκκλησίας εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους και είπαν ότι θέλουν να μείνουν μακριά «από όλες τις λέξεις, τα σύμβολα και τις χειρονομίες που χρησιμοποιούνται έξω από την εκκλησία και σχετίζονται με εξτρεμιστικές ιδεολογίες απομακρυσμένες από το Ευαγγέλιο».

Η αρχιεπισκοπή της Ρώμης περιέγραψε τη ναζιστική σημαία ως ένα «φρικιαστικό σύμβολο, ασύμβατο με τη χριστιανοσύνη» και καταδίκασε το περιστατικό ως «προκλητικό και απαράδεκτο».

Τα μέλη της Forza Nuova είχαν προκαλέσει βίαια επεισόδια και καταστροφές στα γραφεία ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Ιταλίας, στη διάρκεια διαδήλωσης αντιεμβολιαστών, στη Ρώμη, τον Οκτώβριο. Στην ίδια πορεία, είχαν επιτεθεί στο κοινοβούλιο και το γραφείο του Μάριο Ντράγκι. Οι συλληφθέντες στα επεισόδια θα περάσουν από δίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...