314
Καρέ από το επίμαχο βίντεο | Social media

Οργή στη Ρόδο: Σερβιτόρος σχεδόν κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2023, 14:51
Καρέ από το επίμαχο βίντεο
|Social media

Οργή στη Ρόδο: Σερβιτόρος σχεδόν κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2023, 14:51

Την οργή χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν κολυμπώντας.

Οπως φαίνεται στα συγκεκριμένα πλάνα ο εργαζόμενος μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει πάνω από τη μέση του, και ενώ κρατά δίσκο με φαγητά, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Οι πελάτες που καλείται να εξυπηρετήσει βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα, μέσα στη θάλασσα.

Δεν κατέστη σαφές πότε τραβήχτηκε το βίντεο.

Κληθείς να σχολιάσει το υπό έρευνα περιστατικό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, έκανε λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας».

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό», υποστήριξε ο κ. Χότζογλου μιλώντας στο enikos.gr.

Παράλληλα με την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζητά απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Αρχές και σχετικά με το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή αν όλα αυτά είναι αυθαίρετα.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους και στην επιβολή των ανάλογων προστίμων ή την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κατασκευών, σημείωσε.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από την πλευρά του, έδωσε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο για τη νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...