408
H Εφη Αχτσιόγλου στη μέσω Zoom ομιλία της στη Νομαρχιακή Πειραιά για την Ευρώπη μετά την πανδημία | Facebook/Εφη Αχτσιόγλου

Οργή στη ΝΔ για την παραδοχή της Αχτσιόγλου ότι η πανδημία είναι «ευκαιρία» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2021, 21:56
H Εφη Αχτσιόγλου στη μέσω Zoom ομιλία της στη Νομαρχιακή Πειραιά για την Ευρώπη μετά την πανδημία
|Facebook/Εφη Αχτσιόγλου

Οργή στη ΝΔ για την παραδοχή της Αχτσιόγλου ότι η πανδημία είναι «ευκαιρία» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2021, 21:56

Μια αποστροφή της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Εφης Αχτσιόγλου, στη διαδικτυακή ομιλία της στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, για την Ευρώπη μετά την πανδημία, έδωσε ευκαιρία στη ΝΔ να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τούτο διότι η κυρία Αχτσιόγλου εμφανιζόταν να περιγράφει την πανδημία ως «ευκαιρία» για την Αριστερά.

Η βασική θέση βέβαια της τομεάρχου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργια. «Η πανδημική κρίση έδειξε τα όρια και την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», υποστήριξε εκ νέου, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας το λέει από το πρώτο κύμα, την άνοιξη του 2020. Όμως αυτή τη φορά η κυρία Αχτσιόγλου δεν έμεινε εκεί, περιέγραψε την όλη εφιαλτική αυτή κατάσταση για τις κοινωνίες ως πολιτική ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ —σε αντιδιαστολή με την κανονικότητα που όπως είπε, «δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά».

Έτσι, πρώτα την περιέλαβε η Ομάδα Αλήθειας, ο βραχίονας διαδικτυακής προπαγάνδας της ΝΔ, έπειτα υπήρξε το σχετικό hashtag και στο Twitter (#η_πανδημια_ειναι_ευκαιρια) και ακολούθησε η οργισμένη ανακοίνωση της Πειραιώς το βράδυ του Σαββάτου.

 

«Αυτό που για όλο τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία. Χθες ο κ. Κόκκαλης έλεγε ότι “δεν είναι σοβαρό να καλούμε τους τουρίστες να έλθουν στην Ελλάδα”σήμερα η κυρία Αχτσιόγλου θεωρεί την πανδημία ευκαιρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για να προσθέσει: «Οι πολίτες αντιθέτως επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διασωθεί πολιτικά ποντάροντας στον πόνο και στην καταστροφή. Γι’ αυτό χαίρεται με κάθε αρνητική είδηση και λυπάται σε κάθε θετική», σημείωσαν επίσης από την Πειραιώς, για προχωρήσουν μάλιστα σε ένα ακόμη βήμα, κατηγορώντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ανέφερε πως «η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου εξήγησε μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση, με απόλυτα κυνικό τρόπο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και συντονισμένα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία… Όπως δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου, η πανδημία είναι “πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη” για τον ΣΥΡΙΖΑ “ως πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη”, και πρέπει να δράσει ώστε “οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή….”. Ενώ για να μην αφήσει καμία υπόνοια ότι μπορεί και να μην εννοούσε ακριβώς αυτό που καταλάβαμε, ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ότι “είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά”», κατέληξε στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...