479
| Dimitris Kapantais / SOOC

Οργή Πιερρακάκη για την «Εφ. Συν»: Προσβάλλουν τη σύζυγό μου και τα θύματα στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2022, 12:54
|Dimitris Kapantais / SOOC

Οργή Πιερρακάκη για την «Εφ. Συν»: Προσβάλλουν τη σύζυγό μου και τα θύματα στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2022, 12:54

Την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη προκάλεσε το Σάββατο η επιχείρηση της φίλα προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδας των Συντακτών» να συνδέσει το θέμα των υποκλοπών ακόμα και με την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

O κ. Πιερρακάκης, ο οποίος σε εκείνη τη συμφορά κόντεψε να χάσει τα παιδιά και τη σύζυγό του —κάτι που ο ίδιος ουδέποτε είχε αποκαλύψει, ούτε και εκμεταλλευτεί πολιτικά— εμφανίστηκε από την «Εφ. Συν» να έχει σώσει την οικογένειά του χάρη σε παράνομο λογισμικό — μια μάλλον κραυγαλέα προσπάθεια της εφημερίδας να στηρίξει τη θεωρία ότι ένας «γαλάζιος αδελφός» υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λογο για «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία», αλλά και για «προσωπική εμμονή» της εφημερίδας προς το πρόσωπό του.

Ο ίδιος, εκείνη την μαύρη ημέρα, έλειπε σε ταξίδι — ήταν διευθυντής Ερευνών της ΔιαΝεοσις. Η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες και έμειναν ώρες μαρτυρικές γαντζωμένοι σε έναν βράχο για να γλιτώσουν. Και όμως αυτήν την απίστευτη και τραυματική οικογενειακή περιπέτεια, την οποία ο κ. Πιερρακάκης ποτέ δεν δημοσιοποίησε, κάποιοι τώρα τη χρησιμοποιούν στο πλαίσιο άσκησης αντιπολίτευσης.

«Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του Λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης.

Πιο αναλυτικά, έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook :

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους».

Το επίμαχο δημοσίευμα της «Εφ. Συν» προκάλεσε αντιδράσεις και στα social media.

Χαρακτηριστική η παρακάτω ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...