349
Ο Οθων Ηλιόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα σε φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Οργή οδοντιάτρων για τις δηλώσεις Ηλιόπουλου: Ονειδος οι ανέξοδες μομφές του περί φοροδιαφυγής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2023, 16:29
Ο Οθων Ηλιόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα σε φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Οργή οδοντιάτρων για τις δηλώσεις Ηλιόπουλου: Ονειδος οι ανέξοδες μομφές του περί φοροδιαφυγής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2023, 16:29

H επιεικώς -και από κάθε άποψη- προβληματική δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Οθωνα Ηλιόπουλου,  για τους οδοντιάτρους -οι οποίοι κατά δήλωσή του, δεν ανήκουν στην εκλογική πελατεία του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα- με το κυνικό «αφού δεν μας ψηφίζουν, ας πληρώσουν παραπάνω», όπως ήταν επόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κλάδου.

Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Οθωνα Ηλιόπουλου ότι «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω», παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος, αντέδρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης, ενώ και ο  Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής κατήγγειλε τη «συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων».

«Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου, έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής, οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν», καταλήγει σε αυστηρό τόνο ο κ.  Δεβλιώτης για όσα επιπόλαια είπε για τους συναδέλφους του ο  υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, «εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα. Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως, συνιστά συκοφαντία».

Ομοίως, σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Οδοντιάτρων του Τομέα Υγείας της ΝΔ αναφέρει:

«Με έκπληξη και οργή ακούσαμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλο να δικαιολογεί τα μέτρα φοροεπιδρομής και στοχοποίησης που ετοιμάζουν για τους οδοντιάτρους με την αδιανόητη δήλωση “έτσι κι αλλιώς δεν μας ψηφίζουν”.

»Ο κ. Ηλιόπουλος μας είπε εν ολίγοις ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ κριτήριο για τη φορολόγηση των διάφορων επαγγελματικών ομάδων είναι το τι ψηφίζουν! Οι φορολογικές κλίμακες δηλαδή θα καταρτίζονται ανάλογα με τις πολιτικές επιλογές κάθε κλάδου».

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι Οδοντίατροι θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες την Κυριακή», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...