463
Αντιδράσεις προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπάτσος», αντί για αστυνομικός, που χρησιμοποίησε ο Χάρης Δούκας | Menelaos Myrillas / SOOC

Οργή Αστυνομικών λόγω αναφοράς του Χάρη Δούκα σε «μπάτσους»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 20:22
Αντιδράσεις προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπάτσος», αντί για αστυνομικός, που χρησιμοποίησε ο Χάρης Δούκας
|Menelaos Myrillas / SOOC

Οργή Αστυνομικών λόγω αναφοράς του Χάρη Δούκα σε «μπάτσους»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 20:22

Την οργή και την αγανάκτησή τους «για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά» του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα «προς το σύνολο των αστυνομικών της χώρας» εξέφρασαν την Παρασκευή, με κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

Αφορμή στάθηκε –όπως σημείωσαν– ο χαρακτηρισμός των Αστυνομικών «με την πεζοδρομιακή λέξη “μπάτσοι”» από τον κ. Δούκα, «κατά τη διάρκεια πρόσφατης (σ.σ.: την Τετάρτη) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων».

«Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τον δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών.

»Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων “προοδευτικών”, και όχι μόνο» προσέθεσαν στην καταγγελία τους οι δυο συνδικαλιστικές ενώσεις.

Σε εξίσου σκληρή γλώσσα ήταν και το υστερόγραφο της ανακοίνωσης: «Ας μη λησμονούμε, όμως, ότι “οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων”…».

Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη με αφορμή το ίδιο συμβάν, στο οποίο παρατίθεται και σχετικό βίντεο.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων ότι «δεν ελέγχει την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο», καθώς την επίμαχη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη παρέμβαση πολιτών, και ότι «χρησιμοποιεί, αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό “μπάτσος”, προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό το απόγευμα της Παρασκευής, μετά και από τις ανακοινώσεις των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, οι οποίες εγκαλούνται πως υιοθετούν «κυβερνητική προπαγάνδα». Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε και στις σελίδες του κ. Δούκα στα social media, με τον ίδιο να γράφει συμπληρωματικά: «Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ντροπή!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλομπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

Οσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!

ΥΓ: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;»

Ο κ. Πλεύρης επέκρινε εκ νέου τον δήμαρχο αμέσως μετά τις εξηγήσεις που παρείχε η πλευρά του κ. Δούκα.

Ο πρώην υπουργός, «γαλάζιος» βουλευτής έγραψε, συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα X ότι «ο κ. Χάρης Δούκας δεν ανακαλεί. Χρησιμοποίησε την ύβρη “μπάτσος” διαβεβαιώνοντας μάλιστα πολίτη ότι δεν υπάρχει γκλομπ, λέγοντας “βλέπετε γκλοπ μπάτσου;”. Ολοι μας, και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, ακούσαμε την ύβρη, αλλά ο δήμαρχος ανακαλύπτει δήθεν μοντάζ στα ίδια του τα λόγια. Ντροπή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...