305
Το νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλεύεται ο σλοβάκος πρωθυπουργός | REUTERS/Leonhard Foeger

Ορμπαν: «Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Φίτσο» – υπεβλήθη σε νέα επέμβαση

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 13:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/05/2024, 15:14
Το νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλεύεται ο σλοβάκος πρωθυπουργός
|REUTERS/Leonhard Foeger

Ορμπαν: «Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Φίτσο» – υπεβλήθη σε νέα επέμβαση

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 13:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/05/2024, 15:14

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά την Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, ο οποίος τον επισκέφθηκε.

«Υποβλήθηκε σε επέμβαση σχεδόν δύο ωρών», διευκρίνισε ο Κάλινακ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα. «Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή. Θα χρειαστούν αναμφίβολα μερικές ημέρες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Νωρίτερα, σλοβακικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι οι γιατροί θα συνεδρίαζαν την Δευτέρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του Ρόμπερτ Φίτσο και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για νοσηλεία από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στην Μπρατισλάβα.

Η κατάσταση της υγείας του σλοβάκου πρωθυπουργού παραμένει σοβαρή, αλλά είναι σταθερή και μπορεί να μιλήσει λίγο, είχε δηλώσει την Πέμπτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι.

Δηλώσεις έκανε την Παρασκευή και ο Βίκτορ Ορμπαν, φίλος και στενός σύμμαχος του Φίτσο. Ο ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι ο σλοβάκος ομόλογός του βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου» δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ευρώπη.

«Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό και στηρίζουμε ηθικά την Σλοβακία. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου», πρόσθεσε.

Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Φίτσο θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα, σημείωσε επίσης ο Ορμπαν.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική διαδικασία που θα αποφασίσει όχι μόνον για το ποια θα είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να κρίνει την πορεία του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ορμπαν.

«Σε αυτήν την κατάσταση θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο και μια φιλοειρηνική Σλοβακία», κατέληξε ο ούγγρος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...