179
Φωτογραφία από την ΚΟ του κόμματος «Σπαρτιάτες» | Nick Paleologos / SOOC

Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 11:09
Φωτογραφία από την ΚΟ του κόμματος «Σπαρτιάτες»
|Nick Paleologos / SOOC

Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 11:09

Την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» εισηγείται ομοφώνως η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι ίδιοι οι βουλευτές –ο οποίοι, υπενθυμίζεται, έχουν κληθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως ύποπτοι, να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων– ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους στην Εισαγγελέα.

Σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής, ο εκπρόσωπος των Σπαρτιατών, Χάρης Κατσιβαρδάς, θέλησε να σημειώσει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους, προκειμένου να απαντήσουν στην κατηγορία της εισαγγελέως της Αρείου Πάγου».

«Είμαστε βέβαιοι –είπε– ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο ώστε να διατυπωθεί η άποψη των βουλευτών και να λάμψει η αλήθεια και να φωτιστεί κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας.

»Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό έργο. Ο κ. Κοντης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. Το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, έχουμε όλα τα απτά στοιχεία, η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει αυτή την ένδειξη για το αδίκημα».

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...