190
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη σύνοδο Cop26 της Γλασκώβης | REUTERS/Phil Noble/Pool

Ομιλία Μητσοτάκη στη σύνοδο Cop26 στη Γλασκώβη: Η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς πράσινης ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 16:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη σύνοδο Cop26 της Γλασκώβης
|REUTERS/Phil Noble/Pool

Ομιλία Μητσοτάκη στη σύνοδο Cop26 στη Γλασκώβη: Η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς πράσινης ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 16:48

Στη Γλασκώβη προκειμένου να μιλήσει στη σύνοδο Cop26 για την κλιματική κρίση έφτασε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον οικοδεσπότη της συνόδου, πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βρετανό ομόλογό του στην έναρξη της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (Christopher Furlong/Pool via REUTERS)

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Οι στόχοι της απολιγνιτοποίησης, η μεγάλη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ενέργειας, τα νέα σχέδια για ενάλια αιολικά πάρκα, «πράσινα» νησιά, η πρωτοβουλία για «πράσινη» ναυτιλία και η προστασία των οικοσυστημάτων, ήταν στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Οι ίδιες πηγές προεξόφλησαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τόνιζε το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα είχε σειρά διμερών επαφών μέχρι την επιστροφή του το βράδυ στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...