324
Το «στέκι»-κολαστήριο της παρέας των ανηλίκων | INTIMEnews

Ομαδικός βιασμός στο Ιλιον: Αιχμές πατέρα κατηγορούμενου για εξάντληση της αυστηρότητας στους ανήλικους εμπλεκόμενους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 11:13
Το «στέκι»-κολαστήριο της παρέας των ανηλίκων
|INTIMEnews

Ομαδικός βιασμός στο Ιλιον: Αιχμές πατέρα κατηγορούμενου για εξάντληση της αυστηρότητας στους ανήλικους εμπλεκόμενους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 11:13

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο πατέρας ενός εκ των ανήλικων κατηγορούμενων στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον, δηλώνοντας αφενός σοκαρισμένος από το περιστατικό και την εμπλοκή του παιδιού, αλλά εγείροντας και ζήτημα αναλογικότητας της τιμωρίας (προσωρινή κράτηση) που επιβλήθηκε στους συλληφθέντες.

«Δεν είναι τα παιδιά από κατεστραμμένες οικογένειες. Είμαστε καλές οικογένειες, που ήμασταν πάνω από τα παιδιά μας», είπε αρχικά ο πατέρας του 15χρονου κατηγορούμενου, αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη τόσο στην οικογένεια του θύματος όσο από το ίδιο το παιδί  γι’αυτό που περνάει.

«Νιώθουμε ένα σοκ γι’ αυτό που συμβαίνει στα παιδιά μας και στο παιδί της οικογένειας. Είμαστε σοκαρισμένοι», τόνισε.

«Μπορώ να σας πω και εγώ ότι ψάχνω να βρω βαθύτερες αιτίες γιατί έχει συμβεί αυτό», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στα μηνύματα που περνούν στα παιδιά μέσα από την τραπ μουσική που επικρατεί τελευταία σε αυτές τις ηλικίες. «Γνώριζα πολλά από τα παιδιά και ότι είναι από καλές οικογένειες, δεν πήγε το μυαλό μας, ειλικρινά, Είμαστε σοκαρισμένοι», επανέλαβε αρκετές φορές στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος του, είπε ότι ο 15χρονος έχει μετανιώσει, για να υπογραμμίσει ότι το μέλημα τώρα είναι πώς θα μπορέσει να επανενταχθεί.

«Το παιδί μου είναι μετανιωμένο. Είναι και αυτό σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Παρότι συζητάμε για την ποινή που έχει λάβει, συζητάμε και για το πως μπορούμε να διορθώσουμε το μέλλον. Να μπορέσει να επανενταχθεί», ήταν η σχετική επισήμανσή του.

Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε ότι «πρόκειται για μια κακοποιητική συμπεριφορά για την οποία πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» «Δεν το συζητώ αυτό. Ανησυχούμε όμως –συμπλήρωσε– για το αν η τιμωρία που έλαβαν τα παιδιά, είναι ανάλογη των πράξεών τους ή ήταν τιμωρία παραδειγματισμού για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα» με την αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό αιχμές περί εξάντλησης της αυστηρότητας στην ποινική αντιμετώπιση των εμπλεκόμενων ανηλίκων στον ομαδικό βιασμό του συμμαθητή τους.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...