460
Παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακος θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικό ποδόσφαιρο και στη δεύτερη τη ΄τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, το Europa League | INTIMEnews

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ έμαθαν τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 15:06
Παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακος θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικό ποδόσφαιρο και στη δεύτερη τη ΄τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, το Europa League
|INTIMEnews

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ έμαθαν τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 15:06

Tις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στη League Phase του νέου Europa League έμαθαν την Παρασκευή ο τροπαιούχος του Conference League Oλυμπιακός και ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ.

Λίγο αργότερα και ο Παναθηναϊκός έμαθε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στο Conference League.

Αναλυτικά, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν εντός έδρας, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με αντιπάλους τις Ρέιντζερς, Μπράγκα, Καραμπάγκ, Τβέντε και εκτός  έδρας με τις Πόρτο, Λυών, Μάλμε, και Στεάουα.

Αντίστοιχα, ο «Δικέφαλος του Βορρα»  θα υποδεχθεί στην Τούμπα τις Σλάβια Πράγας, Φερεντσβάρος, Βικτόρια Πλζεν, Στεάουα και θα παίξει εκτός έδρας με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ και Ρίγα.

Το ακριβές πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές το Σάββατο (31/08).

Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 25-26 Σεπτεμβρίου, ενώ η όγδοη και τελευταία στις 30 Ιανουαρίου 2025.

Εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο format του Europa League οι 36 ομάδες (από 32 πέρυσι) της τελικής φάσης δεν χωρίστηκαν σε ομίλους (με τρεις αγώνες εντός και τρεις εκτός έδρας με τις ίδιες ομάδες), αλλά  θα δώσουν από οκτώ αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους, αντιμετωπίζοντας δύο ομάδες από το καθένα από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Όταν οι οκτώ αγωνιστικές ολοκληρωθούν, οι πρώτες οκτώ ομάδες του ενιαίου βαθμολογικού πίνακα θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16».

Τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια θα προκύψουν μέσα από γύρο play-off διπλών αγώνων που θα δώσουν οι ομάδες οι οποίες θα τερματίσουν στις θέσεις 9-24. Οσες τερματίσουν στις θέσεις μεταξύ 9-16 θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα καθώς η ρεβάνς των play-off θα γίνει στην έδρα τους.

Οσες τώρα αποκλειστούν από τα play-off, αλλά και εκείνες που θα τερματίσουν στις θέσεις 25-36, δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, αφού δεν ισχύει φέτος το… «δώρο» της συνέχειας σε υποδεέστερη διοργάνωση.

Η κλήρωση του ΠΑΟ

Αρκετά καλή είναι η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό στη League phase του Conference League, καθώς ο δρόμος ακόμη και για την πρώτη οκτάδα είναι ανοιχτός.

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας πήρε την Τσέλσι, την οποία θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ. Από το δεύτερο κληρώθηκε να παίξει με την Τζουγκάρντεν στη Σουηδία. Η αντίπαλος που προέκυψε από το τρίτο pot, ήταν η Ελσίνκι για αναμέτρηση στην Αθήνα. Από το τέταρτο γκρουπ οι «πράσινοι» θα κοντραριστούν με την Νιού Σαίντς από την Ουαλία εκτός έδρας. Από το πέμπτο πήρε την Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκτός έδρας, στη Βοσνία.

Τέλος, από το έκτο γκρουπ η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα παίξει στο ΟΑΚΑ με την Ντινάμο Μινσκ.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει τις ομάδες με αυτή τη σειρά. Το ακριβές πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές το Σάββατο (31/08).

Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου, ενώ η έκτη και τελευταία στις 19 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...