251
Ο μακελάρης που βγήκε παγανιά είναι μόλις 19 ετών | FACEBOOK/Zeek Huncho (bankboy.zeek)/via REUTERS

Ολονύκτιος τρόμος στο Μέμφις από σίριαλ κίλερ που βγήκε παγανιά

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 14:50
Ο μακελάρης που βγήκε παγανιά είναι μόλις 19 ετών
|FACEBOOK/Zeek Huncho (bankboy.zeek)/via REUTERS

Ολονύκτιος τρόμος στο Μέμφις από σίριαλ κίλερ που βγήκε παγανιά

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 14:50

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε μία αλυσίδα φόνων που διήρκεσε αρκετές ώρες την περασμένη Τετάρτη στο Μέμφις του Τενεσί, στις ΗΠΑ. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η τοπική αστυνομία η οποία συνέλαβε και ανακρίνει έναν νεαρό Αφροαμερικανό ως υπαίτιο των εγκλημάτων. Μάλιστα εκτός από τους φόνους τού καταλόγισε και άλλα εγκλήματα, όπως κλοπή αυτοκινήτου με τη χρήση βίας, πυροβολισμούς σε κλειστό χώρο καταστήματος, κ.ά.

Ο συλληφθείς είναι μόλις 19 χρόνων, και ονομάζεται Αϊζεκιλ Κέλι. Η αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε στην παγανιά του βρέθηκαν δύο όπλα. Το πρώτο θύμα του το εξετέλεσε γύρω στα μεσάνυχτα και κατόπιν τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια περιπλάνησής του στους δρόμους.

Αστυνομικοί συγκεντρωμένοι σε ένα από τα σημεία των φόνων (Christine Tannous/USA Today Network via REUTERS)

Χαρακτηριστικό της νοσηρότητας του εκτελεστή είναι το γεγονός ότι μέρος των πράξεών του μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση μέσω του Facebook Live. Ο αριθμός των νεκρών θεωρείται μάλλον μικρός, και αυτό οφείλεται στο ότι η αστυνομία συνέστησε στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Είχε φροντίσει, βέβαια, να αποκλείσει και κάποιους τομείς της πόλης, καθώς τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν και παραμένουν ανεξακρίβωτα.

Στις ΗΠΑ σημειώνονται συχνά μαζικές δολοφονίες με πυροβόλα όπλα, και το θέμα της οπλοκατοχής έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Το Κογκρέσο, πάντως, δείχνει απρόθυμο να νομοθετήσει σκληρότερα μέτρα όσον αφορά την οπλοκατοχή. Μέσα στο τρέχον έτος στις ΗΠΑ έχουν σκοτωθεί 490 άνθρωποι σε επεισόδια με πυροβολισμούς και δράστη σίριαλ κίλερ. Αλλοι 14.050 σκοτώθηκαν σε επεισόδια με απλή χρήση πυροβόλων όπλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...