285
Εικόνα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο | Χ

Ολονύκτιο ισραηλινό σφυροκόπημα στον νότιο Λίβανο – πώς πυροδοτήθηκαν οι παγιδευμένες συσκευές της Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 00:22
Εικόνα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο

Ολονύκτιο ισραηλινό σφυροκόπημα στον νότιο Λίβανο – πώς πυροδοτήθηκαν οι παγιδευμένες συσκευές της Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 00:22

Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου εξαπέλυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», «υποσχέθηκε» ο Γκάλαντ.

Εν τω μεταξύ από την προκαταρκτική έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βηρυτό προκύπτει ότι οι συσκευές επικοινωνίας που εξερράγησαν το προηγούμενο διήμερο σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, είχαν παγιδευτεί προτού φθάσουν στη χώρα, σύμφωνα με επιστολή της λιβανέζικης διπλωματικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Οι λιβανέζικες αρχές αποφάνθηκαν επίσης ότι τα εκρηκτικά στους παγιδευμένους βομβητές και φορητούς ασυρμάτους που είχαν προμηθευτεί μέλη της Χεζμπολάχ πυροδοτήθηκαν μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε αυτές τις συσκευές, αναφέρει η επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιθέσεων, υπογραμμίζεται.

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει την Παρασκευή με αντικείμενο το μπαράζ εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας στον Λίβανο. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...