214
Μια θερμική κάμερα δείχνει το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway, που καίγεται στη θάλασσα | Coastguard Netherlands/Handout via REUTERS

Ολλανδία: Ενας νεκρός και τραυματίες από φωτιά σε φορτηγό πλοίο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 13:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2023 17:30
Μια θερμική κάμερα δείχνει το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway, που καίγεται στη θάλασσα
|Coastguard Netherlands/Handout via REUTERS

Ολλανδία: Ενας νεκρός και τραυματίες από φωτιά σε φορτηγό πλοίο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 13:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2023 17:30

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ανοικτά της Ολλανδίας σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε περίπου 3.000 αυτοκίνητα από τη Γερμανία στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέλος του πληρώματος και να τραυματιστούν άλλα, καθώς η εκδήλωση της πυρκαγιάς τους ανάγκασε να πηδήξουν στη θάλασσα, σύμφωνα με το ολλανδικό λιμενικό σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ολλανδικό λιμενικό εκτιμά πως την πυρκαγιά προκάλεσε μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όμως, οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, άλλοι τραυματίστηκαν», τόνισε το ολλανδικό λιμενικό σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως το πλοίο Fremantle Highway, παρέμενε ακόμη στις φλόγες περίπου 50 χιλιόμετρα από το νησί Αμελαντ.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP, η πυρκαγιά μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε στο AFP, το απόγευμα της Τετάρτης,  πως η ομάδα των διασωστών που έχει επιφορτιστεί με την κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν μπορούσε ακόμη να το κάνει καθώς το πλοίο δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.

Εικοσιτρία μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερα και πλοία, όταν έγινε σαφές ότι η φωτιά δεν μπορεί να κατασβεστεί. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από τη Γερμανία στην Αίγυπτο, 25 εκ των οποίων ηλεκτρικά.

To Fremantle Highway κατασκευάστηκε το 2013 και έχει σημαία Παναμά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...