236
O Ολαφ Σολτς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της Γερμανίας | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Ολαφ Σολτς: Δεν θα έχει τελειώσει η πανδημία τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 07:31
O Ολαφ Σολτς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της Γερμανίας
| Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Ολαφ Σολτς: Δεν θα έχει τελειώσει η πανδημία τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 07:31

Ηταν μια απαισιόδοξη δήλωση, από τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας. «Η πανδημία δεν θα σταματήσει τον Μάρτιο», προειδοποίησε ο Ολαφ Σολτς απευθυνόμενος την Πέμπτη στους 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων με τους οποίους συζήτησε την εξέλιξη της κρίσης της Covid-19. O σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος ζήτησε «να μη σταματήσουν να σχεδιάζουν και να σκέφτονται» πιθανούς τρόπους περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αντί να συζητούμε, είπε χαρακτηριστικά ο Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με όσα μετέφερε η εφημερίδα Bild.

«Αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα, θα τα αποφασίσουμε», διαβεβαίωσε ο νέος καγκελάριος και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων παραμένει το μεγαλύτερο έργο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των κρατιδίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για επιπλέον μέτρα εθνικού επιπέδου έως τα Χριστούγεννα, καθώς τα μέτρα που αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά τέθηκαν σε ισχύ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε ότι σύντομα πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται μόνο όσοι έχουν λάβει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας, ζήτησε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς να γίνει σε συγκεντρώσεις έως 50 ατόμων: «Αν είναι περισσότερα άτομα, ο κίνδυνος είναι απλώς πολύ σοβαρός», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν δήλωσε από την πλευρά του ότι ήδη αυτή την εβδομάδα θα τεθεί σε ισχύ η υποχρέωση εμβολιασμού για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ η γενική υποχρέωση σχεδιάζεται για το τέλος Φεβρουαρίου, έπειτα από ενδελεχή εξέταση του θέματος στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...