477
Το στούντιο που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών - το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια | ΕΡΤ

Ολα έτοιμα στην Αγία Παρασκευή για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 16:35
Το στούντιο που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών - το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια
|ΕΡΤ

Ολα έτοιμα στην Αγία Παρασκευή για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 16:35

Οκτώ χρόνια από την τηλεμαχία του 2015, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ φιλοξενεί ξανά στις 21.00 το περίφημο ντιμπέιτ των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, με «οικοδεσπότη» και συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά.

Τις  ερωτήσεις στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη – χωρισμένες σε έξι θεματικές ενότητες- θα θέσουν οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας: (κατά αλφαβητική σειρά) η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Την πρώτη ερώτηση -όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε- θα απευθύνει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, με τον κύκλο των θεματικών ενοτήτων να κλείνει η ανκοργούμαν του Star Channel, Μάρα Ζαχαρέα, για να ακολουθήσει η ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Οι 5+1  ενότητες του ντιμπέιτ:

1η: Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
2η: Εξωτερική πολιτική και άμυνα
3η: Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
4η: Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος
5η: Περιβάλλον – ενέργεια
6η: Ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις, με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Οπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα και συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη των αρχηγών στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ντιμπέιτ θα καλυφθεί με 26 τηλεοπτικές κάμερες μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Στο ειδικά διαμορφωμένο για το ντιμπέιτ στούντιο του ΕΡΤNEWS η κάλυψη θα γίνει με εννέα κάμερες, ενώ άλλες εννέα, με τη συνδρομή και drone, θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, για τις προσελεύσεις των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους.

Οι έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναμένονται στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 20.00. Εκαστος, μέχρι την είσοδό του στο στούντιο, θα συνοδεύεται από μία κάμερα, την ώρα που άλλες δύο θα καταγράφουν τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της βραδιάς.

Ανάλογες είναι και οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών που έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το ντιμπέιτ, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ. Οι σχετικές προετοιμασίες  – με ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ- έχουν ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, όπου για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής, ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...