399
Φωτογραφία αρχείου από το νοσοκομείο «Ερυθρός» | Intime

Εγκλημα στον «Ερυθρό»: Tου έβγαλε την πρίζα επειδή ο θόρυβος δεν τον άφηνε να κοιμηθεί!

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 16:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2021, 18:00
Φωτογραφία αρχείου από το νοσοκομείο «Ερυθρός»
|Intime

Εγκλημα στον «Ερυθρό»: Tου έβγαλε την πρίζα επειδή ο θόρυβος δεν τον άφηνε να κοιμηθεί!

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 16:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2021, 18:00

Συγκλονίζει ο τρόπος που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη 76χρονος ασθενής, o οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορονοϊό στο Νοσοκομείο «Ερυθρός» (Κοργιαλένειο-Μπενάκειο).

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο θάνατος του 76χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ενώ ως δράστης φέρεται να ήταν 60χρονος που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα έως τώρα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, βρέθηκαν αποτυπώματα του 60χρονου στο μηχάνημα –και αυτά υπήρχαν και στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ καθώς ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν, για πρόκληση σωματικών βλαβών και θώπευση ανηλίκου.!

Ο 60χρονος πρόκειται να συλληφθεί μόλις γίνει καλά, ενώ αστυνομικοί φρουρούν το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται.

Κατά πληροφορίες, ο 76χρονος ασθενής, που έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί την Τρίτη στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και αργότερα διασωληνώθηκε. Επρόκειτο μάλιστα την ίδια μέρα να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Εντούτοις, επειδή ο «Ερυθρός» δεν είχε κενή ΜΕΘ, το ΕΚΑΒ αναζητούσε κλίνη σε κάποιο άλλο νοσοκομείο της Αττικής.

Ο 60χρονος φερόμενος ως δράστης, εικάζεται ότι ενοχλούνταν από τον θόρυβο που έκανε η συσκευή μηχανικής αναπνοής και το μόνιτορ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ετσι, επιχείρησε να το βγάλει από την πρίζα. Ωστόσο, το μηχάνημα συνέχισε να είναι σε λειτουργία, καθώς αυτόματα ξεκίνησε η λειτουργία παροχής ρεύματος από την μπαταρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα, ο 60χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής δεν σταμάτησε εκεί και αποφάσισε να τραβήξει τον αναπνευστήρα από το στόμα του διασωληνωμένου, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, οδήγησε στον θάνατό του.

Μόλις οι γιατροί άκουσαν τον προειδοποιητικό θόρυβο που κάνει η συσκευή μηχανικής υποστήριξης για να προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς, έσπευσαν στον θάλαμο. Αμέσως, εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως τελικά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 60χρονος φέρεται να είναι πρώην αλκοολικός με ηπατική νόσο και, όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου, είχε υποβληθεί σε ψυχιατρικό έλεγχο και ο γιατρός είχε εκτιμήσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...