174
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται έξω απλό τον ελληνορθόδοξο ναό την επομένη ενός πλήγματος κοντά στο μοναστήρι | REUTERS/Mohammed Al-Masri

Οκτώ Ελληνες εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 23:10
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται έξω απλό τον ελληνορθόδοξο ναό την επομένη ενός πλήγματος κοντά στο μοναστήρι
|REUTERS/Mohammed Al-Masri

Οκτώ Ελληνες εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 23:10

Κινητοποίηση έχει σημάνει στο υπουργείο Εξωτερικών για τον εγκλωβισμό οκτώ Ελλήνων στη Γάζα, οι οποίοι την Τρίτη εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, στην πόλη της Γάζας, που τον Οκτώβριο επλήγη από τους αδιάκοπους βομβαρδισμους κατά μήκος του παλαιστινιακού θύλακα.

Οπως ανέφεραν αρμόδιες διπλωματικές πηγές, και αναμετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, «το υπουργείο Εξωτερικών είναι συνεχώς σε επαφή με τους Ελληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων».

Προσέθεσαν ότι «τα ονόματα και των οκτώ Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις αιγυπτιακές όσο και στις ισραηλινές Αρχές», ενώ οι τελευταίες έχουν ενημερωθεί «για την παραμονή ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι».

Οι ιδιες πηγές διαβεβαίωσαν πως «όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο» και ότι το ΥΠΕΞ «παραμένει σε ετοιμότητα».

Το μοναστήρι, το οποίο υπάγεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της τρέχουσας αλλά και παλαιότερων ισραηλινοπαλαιστινιακών συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...