365
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Δευτέρας | INTIMEnews

Οικονόμου: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης αλλά η ταύτισή του με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 13:34
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Δευτέρας
|INTIMEnews

Οικονόμου: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης αλλά η ταύτισή του με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 13:34

Οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη και η κάλυψη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας εγείρουν μείζον ζήτημα δημοκρατίας, επανέλαβε στο briefing  της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία ξεσπάσματα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να επαναλάβω πως δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις απειλές του Παύλου Πολάκη εναντίον της δικαιοσύνης και την κάλυψη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού συνεργάτη του σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία της χώρας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να προσθέσει:

«Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως ο Αρειος Πάγος υποκινείται και λειτουργεί ανεξάρτητα; Θεωρεί πως η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστρεύεται ή όχι την ελληνική Δικαιοσύνη;».

«Αυτό -σημείωσε ο κ. Οικονόμου- δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και φοβάμαι όχι για τελευταία. Αποτελεί δομικό μέρος της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνες τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βγει από την αφάνεια, κατασκευάζει μύθους, βάλλει κατά των θεσμών και τους υπονομεύει. Επενδύει στον διχασμό. Αδιαφορεί για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Τσίπρας και Πολάκης ήταν και παραμένουν μόνοι απέναντι στην κοινωνία».

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και διαδικασίες. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά η ταύτιση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πολάκη που δείχνει να αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε νέα ερώτηση που του τέθηκε για τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Νωρίτερα σε εμφάνισή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η “καραμέλα” Πολάκη έχει λιώσει».

Και με αφορμή την αντίδραση του κ. Πολάκη στη θέα των αστυνομικών που έκοψαν το πρόστιμο στον εργαζόμενο της ταβέρνας στο Μοσχάτο, τη δικαιολόγησε πλήρως, χαρακτηρίζοντας κρατική αυθαιρεσία τον έλεγχο Covid στο κατάστημα και την επιβολή του προστίμου.

«Το κράτος Μητσοτάκη είναι κράτος αυθαιρεσίας, απέναντι σε αυτό κράτος η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μηδενική, δεν θα κυβερνάτε με την αστυνομία και τα ΜΑΤ», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...