745
| In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: Κυνική η δήλωση Τσίπρα ότι «δεν είναι και πολλοί» οι 25.000 πλειστηριασμοί επί θητείας του

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 22:55
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: Κυνική η δήλωση Τσίπρα ότι «δεν είναι και πολλοί» οι 25.000 πλειστηριασμοί επί θητείας του

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 22:55

«Ο κ. Τσίπρας απόψε, στην τηλεόραση του Alpha, παρουσίασε μια φλύαρη και ανερμάτιστη έκθεση ιδεών, δίχως αριθμούς και στοιχεία, αλλά με μπόλικη δόση Tsipranomics».

Με τα λόγια αυτά σχολίασε τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε. «Ιδιος και απαράλλαχτος», συνέχισε, «όπως ακριβώς κάνει εδώ και 15 χρόνια που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αν κυβερνήσει θα αναζητήσει πόρους από “την αύξηση των εσόδων”, δηλαδή την εκ νέου αύξηση της φορολογίας».

«Οσον αφορά στους πλειστηριασμούς που γίνονταν επί θητείας του, η δήλωσή του συνιστά επιτομή του πολιτικού κυνισμού και τα λέει όλα: “25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί” (σ.σ.: βλ. παρακάτω)», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Κοζάνη παρουσίασε ένα μετρημένο, κοστολογημένο και λεπτομερές σχέδιο τόσο για τη Δυτική Μακεδονία όσο και για την ενίσχυση των συνταξιούχων. «Ο,τι είπε είναι συγκεκριμένο και πλήρως εφαρμόσιμο», επεσήμανε.

Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI
Τσίπρας: Δεν θα είναι διπλές οι εκλογές, μονές είναι

«Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή που θα δώσει την δυνατότητα σχηματισμού μίας σταθερής και μακράς πνοής κυβέρνηση, προοδευτικής συνεργασίας η οποία θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του έχει ο τόπος». Αυτός είναι ο στόχος του κ. Τσίπρα για τις προσεχείς εκλογές, όπως τον περιέγραψε ο ίδιος στην επίμαχη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε και σε άλλο σημείο των απαντήσεών του την βεβαιότητα, για ακόμη μια φορά, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση. Δεν θα είναι διπλές οι εκλογές, μονές είναι. Μία Κυριακή θα πάμε να ψηφίσουμε και από την κάλπη θα βγει ισχυρή κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ –δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί μιας και που συνεχώς μιλά για τη λεγόμενη «προοδευτική κυβέρνηση»– καθώς ρωτήθηκε «αν εκβιάζεται ο κ. Ανδρουλάκης και αν τον κρατάει στο χέρι ο κ. Μητσοτάκης», ζήτημα το οποίο δημιούργησε έντονη κόντρα μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαρ. Τρικούπη.

Εκρινε ωστόσο ότι δεν μπορεί, όπως είπε, να μπει «σε τέτοια συζήτηση». «Η Πόπη Τσαπανίδου έθεσε ένα ερώτημα –άλλωστε ο ίδιος κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε για να έχει σε ομηρεία το ΠΑΣΟΚ. Αυτό λέμε κι εμείς, ο κ. Μητσοτάκης δεν τον άκουγε γιατί ήταν πράκτορας αλλά για να τον έχει σε ομηρεία. Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε να είναι σε ομηρία, το κατήγγειλε προσέφυγε στις αρμόδιες ευρωπαικές και ελληνικές Αρχές. Αλλοι κάναν την πάπια, οι υπουργοί της ΝΔ. Από εκεί και πέρα το αν μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι ο θύτης και το θύμα είναι άλλη συζήτηση», περιορίστηκε να αναφέρει.

Απόσπασμα από τον επίμαχο διάλογο για τους πλειστηριασμούς

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο σχολίασε ο κ. Οικονόμου ως «επιτομή πολιτικού κυνισμού», με αφορμή την αποστροφή του κ. Τσίπρα για τους 25.000 πλειστηριασμούς:

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Σας δίνω μερικά στοιχεία. 2017 – Ιούλιος 2019 η εποχή που ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γιατί εκεί υπάρχουν ακριβέστερα στοιχεία.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ναι. Είπα ότι δεν γίνονταν οι πλειστηριασμοί;

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Όχι δεν είπα αυτό, σας λέω μερικά στοιχεία. 25.672 ακίνητα, άλλαξαν μόνο τότε. Λέτε ότι αυτά τα ακίνητα ήταν όλα ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ίσχυε ο νόμος Κατσέλη, κ. Σρόιτερ;

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Σε αυτό που λέτε, απάντησε σήμερα ο κ. Λαφαζάνης και σας διαβάζω τη δήλωση: «Είναι ψέμα να λέμε ότι προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία με το Νόμο Κατσέλη». Πρώην υπουργός σας είναι ο κ. Λαφαζάνης στην πρώτη διακυβέρνηση.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ότι θα φτάνατε στο σημείο να μου φέρετε τον Λαφαζάνη εδώ…

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Ξαναλέω, πρώην υπουργός σας στην πρώτη διακυβέρνηση.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εντάξει ναι, δεν αντιλέγω.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: «Κάθε Τετάρτη είχαμε ένα όργιο πλειστηριασμών ιδιαίτερα ελευθέρων επαγγελματιών, κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχαναν ο ένας πίσω από τον άλλον τα σπίτια τους, ήταν στο έλεος των τραπεζών, τα funds τα εγκαινίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ»

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μάλιστα. Λοιπόν, ο κ. Λαφαζάνης έχει κριθεί από τον ελληνικό λαό. Πήγαινε πράγματι κάθε Τετάρτη στους πλειστηριασμούς που γίνονταν, -ήταν πλειστηριασμοί όχι ευάλωτων νοικοκυριών, στρατηγικών κακοπληρωτών, ιδιοκτητών οι οποίοι είχαν τρεις και τέσσερις κατοικίες…

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Όλοι αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν στρατηγικοί κακοπληρωτές;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μα 25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι πολλοί.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Είναι μόνο οι ηλεκτρονικοί, δεν σας λέω τη τριετία ’15-‘17.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...