153
|

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα προσφύγει στην ΕΕ για το «Τurkaegean»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:44

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα προσφύγει στην ΕΕ για το «Τurkaegean»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:44

Προσφυγή κατά της χρήσης του όρου «Turkaegean» στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να καταθέσει η Αθήνα, μετά και την κατοχύρωση του σχετικού εμπορικού σήματος από τους Τούρκους σε συνέχεια αιτήματος που κατέθεσαν στην ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (European Union Intellectual Property Office –  EUIPO).

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θέλησε να υπογραμμίσει ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς.

«Θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», προανήγγειλε, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται για αναγνώριση του «Turkaegean» από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η τάξη –τόνισε– θα αποκατασταθεί, όπως έγινε και με την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας στις ΗΠΑ που απέρριψε το τουρκικό αίτημα για τον όρο και τη χρήση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...