504
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Οικονόμου για Τσίπρα: Ο μόνος στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 18:38
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Οικονόμου για Τσίπρα: Ο μόνος στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 18:38

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσε μία ακόμη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο σημείο να προειδοποιήσει από τη Θεσσαλία για εκατόμβες νεκρών και νέο lockdown, ζητώντας γενικώς και αορίστως «μέτρα» –μετρα που φυσικά δεν προτείνει. Με τον κ. Οικονόμου να τον κατηγορεί ότι «είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί».

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό ”προνόμιο” να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει: «Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο TRT, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει «μέτρα έστω και τώρα», προειδοποιώντας για «εκατόμβες νεκρών και lockdown που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Προσπερνώντας για μία ακόμη φορά το πόσο υπονόμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ την εμβολιαστική εκστρατεία –με τον ίδιο να μιλά τη μία για εμβόλια που «δεν υπάρχουν» και την άλλη για «ξεστοκάρισμα» και τον Παύλο Πολάκη να περιγράφει από το βήμα της Βουλής τα εμβόλια κατά της Covid-19 ως «μη δοκιμασμένα»– ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση πρόχειρη και κυνική» και εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό που, όπως είπε, «διαρκώς πανηγύριζε» για το τέλος της πανδημίας και υποστήριξε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία», ο εμβολιασμός αρκεί, χωρίς να ενισχύσει τη δημόσια υγεία.

«Ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων και ότι δεν έχει ξεφύγει, ο ίδιος λέει πως ό,τι και να γίνει δεν θα κάνει lockdown» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού και η αυστηροποίηση των υπαρχόντων μέτρων σε ό,τι αφορά επαγγελματικές κατηγορίες που έρχονται σε επαφή με τον πολίτη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Σώματα Ασφαλείας και διερωτώμενος αν θα δημοσιευθούν τα ποσοστά εμβολιασμού τους. Το ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε ο ίδιος την Εθνική Αντιπροσωπεία για τα ποσοστά εμβολιασμού και νόσησης στην ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι δεν αρκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ…

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας συνέχισε καταγγέλλοντας για «αδράνεια και την ανικανότητα» την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διαχειρίζεται με ερασιτεχνικό επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία» και ότι «τον ενδιαφέρει να μην συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία». «Οταν όλοι μετράνε κρούσματα και νεκρούς ο κ. Μητσοτάκης μετρά ψήφους. Αυτό είναι ανήθικο» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...