454
«Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό κόμμα στο οποίο μπορούν να βρουν έκφραση οι πολίτες που συμμερίζονται τις αντιλήψεις μας για τον προσανατολισμό της χώρας» δήλωσε στο briefing των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος   | INTIMEnews

Οικονόμου για δηλώσεις Τσίπρα: Μας έχει συνηθίσει στην κατασυκοφάντηση της χώρας στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 15:12
«Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό κόμμα στο οποίο μπορούν να βρουν έκφραση οι πολίτες που συμμερίζονται τις αντιλήψεις μας για τον προσανατολισμό της χώρας» δήλωσε στο briefing των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  
|INTIMEnews

Οικονόμου για δηλώσεις Τσίπρα: Μας έχει συνηθίσει στην κατασυκοφάντηση της χώρας στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 15:12

Τη νέα επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κυβέρνηση αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες, κατά την προσέλευσή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κλήθηκε να σχολιάσει στο pressroom ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αξιοποιώντας προεκλογικά το βήμα της προσυνόδου του PES, ο Αλέξης Τσίπρας  προέταξε και πάλι την υπόθεση των παρακολουθήσεων σε μία προσπάθεια να δείξει στο εκεί ακροατήριο ότι είναι το κόμμα του που έχει την «πρωτοκαθεδρία» στην ανάδειξη της.

Ο κ. Τσίπρας «μάς έχει συνηθίσει στην τακτική κατασυκοφάντησης της χώρας στο εξωτερικό», αρκέστηκε να πεί στο σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: «Ξέχασε ο κ. Τσίπρας»

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρης Μάντζος, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη προσύνοδο του PES, «ξέχασε» να αναφέρει ότι η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ενημερώσει ότι το ζήτημα της υποχώρησης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα εισάγεται την άλλη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ “ξέχασε” να αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ύστερα από πρωτοβουλία του Ν. Ανδρουλάκη και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και ότι αυτή δεν είναι η πρώτη, αλλά η πολλοστή φορά, μετά τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο 2022, που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και η πολιτική του ομάδα ζητούν κάτι τέτοιο», αναφέρει συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

»Προφανώς, δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας, ούτε σήμερα, να διασκεδάσει το “ψεκασμένο” κομματικό αφήγημα ότι… ατονεί το ενδιαφέρον του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ούτε, φυσικά, τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούν ο κ. Βαξεβάνης και οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Μάντζος .

Οσον αφορά την απόφαση συμπόρευσης του πρώην εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρου Καρανικόλα, με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό κόμμα στο οποίο μπορούν να βρουν έκφραση οι πολίτες που συμμερίζονται τις αντιλήψεις μας για τον προσανατολισμό της χώρας».

Ερωτηθείς στο ίδιο πλαίσιο για το ενδεχόμενο επανένταξης στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ή/και του Γιώργου Καρατζαφέρη, απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση συνεργασίας» με κανέναν από τους δύο, σε κανένα επίπεδο.

Στα περί σκανδάλου τέλος, από τις επαφές Αθηνας και Ριάντ για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο και στο ερώτημα αν μετά το Qatargate, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα Saudigate, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του Politico, ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι το εν λόγω δημοσίευμα ήταν γεμάτο ανακρίβειες.

«Υπάρχει ανοιχτή θεωρητική συζήτηση, τίποτα έτοιμο να ανακοινωθεί. Οτιδήποτε υπάρχει, είναι πολύ μακριά από αυτό που έγραψε το Politico. Υπάρχει και ανάρτηση του κ. Αυγενάκη», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...