413
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του εικονιζόμενου πάνω αριστερά Γιώργου Παπαδάκη | ANT1/WebTV

Οικονόμου: Εγιναν λάθη – Οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:19
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του εικονιζόμενου πάνω αριστερά Γιώργου Παπαδάκη
|ANT1/WebTV

Οικονόμου: Εγιναν λάθη – Οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:19

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, είναι σαφές πως δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο επίπεδο συντονισμού, που θέλουμε, για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα με επάρκεια». Αυτό είπε το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο για το 2022, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε εκ νέου ότι νιώθει την ανάγκη να ζητήσει και πάλι μία «ειλικρινή συγγνώμη» από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία.

«Είναι σαφές ότι σε αυτήν την κακοκαιρία ο βαθμός της ανταπόκρισης δεν ήταν αυτός που οι πολίτες απαιτούσαν. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Δεν έχουν φτάσει οι υποδομές της πόλης μας, όπως δεν είναι και το επίπεδο του μηχανισμού που έχουμε στο σύνολό μας ως κράτος, αυτοδιοίκηση, κεντρική κυβέρνηση, περιφέρεια, όλοι, στο επίπεδο ανταπόκρισης που θα θέλαμε και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν είναι εύκολο, όμως, να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους φαινόμενα και να μην έχεις αρρυθμίες και ταλαιπωρίες».

«Εμείς δεν θα πούμε ποτέ ότι όσες φορές κι αν ξανακοιτάξουμε τον τρόπο αντίδρασης, δεν θα βρούμε ένα λάθος» είπε, υπενθυμίζοντας τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην τραγωδία στο Μάτι. «Είναι αυτονόητο. Θα αποτελούσε προσβολή απέναντι στην κοινή λογική, αλλά, κυρίως, απέναντι στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, δε, σχετικώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια, οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο, τώρα το μείζον είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκατάστασης».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός των αρρυθμιών που παρουσιάστηκαν, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγαλύτερη απ ό,τι αρχικώς είχε προβλεφθεί και ότι η κακοκαιρία ήλθε νωρίτερα, απ’ ό,τι αναμενόταν —θέση που αμφισβητούν οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι τονίζουν πως είχαν ενημερώσει αρμοδίως, εγκαίρως και με ακρίβεια για τη χιονοθύελλα.

«Είχαμε την πρόβλεψη για ένα ισχυρό φαινόμενο. Η πραγματικότητα είναι ότι η σφοδρότητα του φαινομένου, η διάρκειά του και ο χρόνος έλευσής του στο κέντρο της Αθήνας ήταν νωρίτερα από τις προβλέψεις που υπήρχαν. Δεν το λέω ως δικαιολογία. Όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία, πολλοί μας… τρολάριζαν, γιατί έβλεπαν την Κυριακή που είχε ήλιο. Αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν μια σοφή απόφαση. Εάν είχε εκτιμηθεί ότι θα ήταν αυτής της έκτασης το φαινόμενο προγνωστικά -δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν, δεν μπορεί κανείς να σου πει ακριβώς ποια θα είναι η σφοδρότητα και πόσο γρήγορο- ενδεχομένως, θα ήταν σώφρων η απόφαση να έχουμε αργία από τη Δευτέρα, όπως είχαμε την Τρίτη», παραδέχτηκε ο κυβερνητικός ανταπόκρισης.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...