415
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | IntimeNews

Οικονόμου: Εδώ και 15 χρόνια ο κ. Τσίπρας παραμένει ταυτισμένος με τις ύβρεις και τα παραμύθια

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 21:48
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|IntimeNews

Οικονόμου: Εδώ και 15 χρόνια ο κ. Τσίπρας παραμένει ταυτισμένος με τις ύβρεις και τα παραμύθια

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 21:48

«Η πολιτική ύπαρξη του κ. Τσίπρα είναι ταυτισμένη με το ψέμα, τη συκοφαντία, το μένος, την παραπληροφόρηση, την ευτέλεια και την τοξικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό στάδιο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι.

Και επισημαίνει: «Με προκλητική ευκολία και αλαζονεία, έταξε τα πάντα σε όλους, αδιαφορώντας για το ότι έτσι θα οδηγούσε στην καταστροφή όσων κατόρθωσε ο λαός μας τα τελευταία τρία χρόνια, με πολλούς κόπους και θυσίες, και θα οδηγούσε την κοινωνία και το κράτος μας απευθείας στη μειονεξία, την υστέρηση και την ανωμαλία. Εδώ και 15 χρόνια, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος, αδιόρθωτος και ταυτισμένος με τις ύβρεις και τα παραμύθια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνει την ανακοίνωσή του με το εξής υστερόγραφο: «Θέλει απύθμενο θράσος να λες ότι Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες, όταν εσύ είσαι αυτός που έλεγε ότι θα βαρά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με το δίλημμα «με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή», στο οποίο καλείται να απαντήσει «ο ίδιος λαός».

«Δεν θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα οι 156 βουλευτές της ΝΔ. Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Θα απαντήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει. Από σήμερα, λοιπόν, μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στη χειρότερη, στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από τη Βουλή στον ίδιο τον ελληνικό λαό», είπε.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση τις απώλειες της πανδημίας, που είναι «υψηλότερες σε όλον τον Δυτικό κόσμο αναλογικά με το πληθυσμό της Ελλάδας», για τη «διάλυση του ΕΣΥ», το «άνοιγμα της Δημόσιας Υγείας στην κερδοσκοπία», τη «λεηλάτηση» των δημόσιων ταμείων με τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και τις επιπτώσεις στα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε «τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας» λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει ως δικό του, δήθεν, επίτευγμα την οικονομική σταθερότητα και τη μείωση των επιτοκίων στις αρχές της θητείας του, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τη σταθερότητα που με πολύ κόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε. Και επιχειρεί ακόμη και σήμερα να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις, ακόμη και για τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε τέσσερις συνεχόμενες φορές από κάθε έναν από τους τέσσερις διεθνείς οίκους αξιολόγησης, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τις μισές επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...