183
| INTIMEnews

Οικονόμου: Ανιστόρητες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου – ούτε βήμα πίσω στην κυριαρχία μας!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 12:48
|INTIMEnews

Οικονόμου: Ανιστόρητες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου – ούτε βήμα πίσω στην κυριαρχία μας!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 12:48

Απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, απαντώντας άμεσα στις απειλές και την εμμονή της Αγκυρας στα περί αποστρατιωτικοποίησής τους.

«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά», τόνισε ο κ. Οικονόμου σε δηλώσεις του στον Real FM και διεμήνυσε στην αντίπερα πλευρά του Αιγαίου:

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της».

«Ολα αυτά», ήταν η εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, τη νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του Πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή».

Οσο για τα περί υβριδικών απειλών στον Εβρο, την κυβερνοασφάλεια κ.τ.λ., ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στο παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από την κυβέρνηση.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον, οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως στον χώρο της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...