272
Ο «λαός του Τραμπ» διαμαρτύρεται στην Ατλάντα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Τώρα ο Τραμπ σκέπτεται να τους βάλει εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στις πορείες τους, λέει | REUTERS/Chris Aluka Berry/File Photo

Οικονομικά «ζόρια» περνάει ο Τραμπ και… ξέχασε ότι έχασε

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 14:12
Ο «λαός του Τραμπ» διαμαρτύρεται στην Ατλάντα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Τώρα ο Τραμπ σκέπτεται να τους βάλει εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στις πορείες τους, λέει
|REUTERS/Chris Aluka Berry/File Photo

Οικονομικά «ζόρια» περνάει ο Τραμπ και… ξέχασε ότι έχασε

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 14:12

Αμα ο άνθρωπος έχει μεγάλες οικονομικές στενοχώριες, το μυαλό του μόνο με αριθμούς καταπιάνεται, τρεις το λάδι και το ξίδι (μπορεί και τρις στην περίπτωσή μας), τα λεφτά δεν του βγαίνουν, τα χρέη τρέχουν, ζαλίζεται και ξεχνάει όλα τα άλλα ζητήματα, στο τέλος χάνει το μέτρο και μαζί του και την εικόνα της πραγματικότητας.

Να, αυτό συνέβη και στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, λέει και ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στην Ουάσινγκτον. Για αυτόν τον λόγο δεν αναγνώρισε τόσον καιρό την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

Οσοι γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση του Τραμπ υποστηρίζουν ότι συνέχισε πέραν πάσης λογικής να (κάνει ότι) διατηρεί τις ελπίδες του επειδή είναι απασχολημένος με το έργο της συγκέντρωσης κεφαλαίων. Τι τα θέλει τόσα λεφτά τώρα; Μα, για να αντεπεξέλθει στο κόστος των δικαστικών προσφυγών. Και οι οπαδοί του καλούνται να συνεισφέρουν, ό,τι δύναται ο καθείς δηλαδή, λέει ο ανταποκριτής.

Από τα οικονομικά προβλήματα θα επηρεαστούν και οι επιχειρήσεις του απερχομένου προέδρου και για μεγάλο χρονικό διάστημα κιόλας. Στις άμεσες υποχρεώσεις του είναι η αποπληρωμή δόσεων δανείων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής επιχείρησής του. Το συνολικό ποσόν είναι 400 εκατ. δολάρια.

Μπροστά στο βουνό των οικονομικών υποχρεώσεων που υψώνονται και του κρύβουν την εικόνα της πολιτικής πραγματικότητας, ο Τραμπ μελετά διαφόρους τρόπους χρήσης του εμπορικού σήματός του, ώστε να κερδίσει χρήματα. Αυτά γράφουν New York Times, Business Insider και Washington Post.

Οι εκδόσεις βιβλίων του τύπου «απομνημονεύματα», η επί πληρωμή συμμετοχή του σε συνέδρια, η θέσπιση εισιτηρίων (5 ή 10 δολαρίων) στις συγκεντρώσεις τις οποίες θα συνεχίσει να οργανώνει σε όλες τις ΗΠΑ, αυτές είναι μερικές από τις φαεινές ιδέες που «έχουν πέσει στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...