735
| CreativeProtagon

Το κοινωνικό και «πράσινο» μέλλον που χτίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Avatar Advertorial 2 Νοεμβρίου 2022, 14:40
|CreativeProtagon

Το κοινωνικό και «πράσινο» μέλλον που χτίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Avatar Advertorial 2 Νοεμβρίου 2022, 14:40

Την ουσιαστική συμβολή της δραστηριοποίησης του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ευημερία της κοινωνίας, αναδεικνύουν τα στοιχεία της μελέτης κοινωνικοοικονομικής επίδρασης για το 2021. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ernst & Young (ΕΥ) Ελλάδος, από τις δραστηριότητες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη χώρα μας το περασμένο έτος, προέκυψαν σημαντικά οφέλη σε εθνικό επίπεδο:

  •  635 εκατ. ευρώ ή 0,35% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) είναι η συνολική προστιθέμενη αξία που δημιούργησε ο Ομιλος.
  • 264 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,4% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους προήλθαν από τη δραστηριότητά του.
  • Ο Ομιλος υποστηρίζει το εισόδημα 54.304 ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία.
  • 20.886 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία, ήτοι 0,55% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα υποστηρίζονται μέσω των δραστηριοτήτων του Ομίλου.
  • Κάθε μία άμεση θέση εργασίας που προσφέρει ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστηρίζει άλλες έξι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
  • 443 εκατ. ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία για τους εγχώριους προμηθευτές, από τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Παράλληλα, οι νέες επενδύσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ, που έχουν προγραμματιστεί σε βάθος πενταετίας σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως  έργα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, έργα στην κυκλική οικονομία, στις υποδομές και στις παραχωρήσεις, θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας την επόμενη πενταετία.

Κοινωνική ευαισθησία

Επιπλέον, ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης που υλοποιεί, διέθεσε 3,54 εκατ. ευρώ, μεταξύ άλλων για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας, τη δημιουργία σχολικών υποδομών σε σεισμόπληκτες περιοχές (πλήρης ανακατασκευή δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου), την παροχή μηχανημάτων έργου στην Πολιτική Προστασία και στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών και τη δημιουργία προγράμματος στήριξης επαγγελματιών πρωτογενούς τομέα στην Εύβοια, ενώ συνέβαλε στην υλοποίηση πλήθους πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα, μέσω του χορηγικού του προγράμματος.

Υποστηρικτής της νέας γενιάς

Παράλληλα, ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία, τις ικανότητες και το ταλέντο των νέων ανθρώπων. Οπως κάθε χρόνο, χορηγεί μέσω των εταιρειών του εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και επιστημονικά και ερευνητικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις δράσεις εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η οικονομική ενίσχυση των ομάδων «TUCer» του Πολυτεχνείου Κρήτης, «Greco Racing Team», καθώς και της ομάδας «Lamborgenius Team», του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, για τη συμμετοχή τους σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

«Πράσινα» έργα και δράσεις 

Ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσα από τη θυγατρική του ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, πρωταγωνιστεί στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση εγκατεστημένης ισχύος 6,4 GW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσα στην επόμενη επταετία. Παράλληλα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα, ο Ομιλος έχει αναλάβει τη σημαντική πρωτοβουλία της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα σε «πράσινη» εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η υλοποίηση προχωρά και σύντομα η 115 Π.Μ. στη Σούδα θα είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που θα λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις, ενώ το ετήσιο όφελος από την πλήρη απαλλαγή της μονάδας από το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Στήριγμα στον πολιτισμό

Ακόμη, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στηρίζει μέσω χορηγιών δράσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν:

  • H υποστήριξη, για δεύτερη χρονιά, της υποβρύχιας αρχαιολογικής ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιείται στον θαλάσσιο χώρο της Κάσου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία έχει ήδη φέρει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
  • Tο ερευνητικό πρόγραμμα επιφανειακής, γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στην ακρόπολη του ΓΛΑ Βοιωτίας, μια ανασκαφή που συμβάλλει στην κατανόηση του μυκηναϊκού πολιτισμού στην περιοχή.
  • H αρχαιολογική έρευνα στη θέση Γκουριμάδι, στη Νότια Εύβοια, καθώς και η εκπόνηση μελέτης υποστύλωσης και ανάδειξης  του αρχαίου κάστρου «Ριζόκαστρο», στον δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...