570
|

Επιτέλους, μια δίκαιη αύξηση φορολογίας

Επιτέλους, μια δίκαιη αύξηση φορολογίας

Εύγε στην κυρία Σαββαΐδου (ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών) και τα αστέρια του επιτελείου της. Βρήκαν τη φορολογητέα ύλη που χρειαζόντουσαν για να συντηρήσουμε το σούπερ αποδοτικό κράτος μας. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, προσοχή αναδρομικά, από 1-1-14 θα φορολογούνται ως εισοδήματα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα οι δαπάνες που αναλαμβάνουν οι εταιρείες για εταιρικά κινητά, για χρήση εταιρικών ΙΧ, για κάλυψη δαπανών ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Διευκρινίζω ότι ΑΝ τα εν λόγω χρήματα συλλεγόντουσαν σε έναν «κουμπαρά», σε έναν λογαριασμό υπέρ των ανέργων (που θα διπλασίαζε π.χ. τον χρόνο απονομής επιδόματος ανεργίας), θα ήμουν ο πρώτος που θα χειροκροτούσε την απόφαση. Αλλά να πάνε να συντηρήσουν τους εκατό και πλέον άχρηστους οργανισμούς, τους οποίους θα έκλεινε ο Μέγας-μαζί τα φάγαμε-Πάγκαλος, οι οποίοι λειτουργούν ακόμα, ε, είναι προκλητικό. Να πάνε να συντηρήσουν τα ενοίκια γραφείων των δημοσίων υπηρεσιών είναι τρέλα. Η ΑΔΕΔΥ και η κυβέρνηση συμφωνούν ότι από το 2008 οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί κατά 25%, αλλά δεν ξενοικιάστηκε ούτε μισό δημόσιο κτίριο. Γιατί;

Καταλαβαίνω την αντίδραση ορισμένων αναγνωστών. «Εσύ ρε Βιομηχανικέ θες να διατηρήσεις το εταιρικό ΙΧ και κινητό σου, την ώρα που εγώ παλεύω να τη «βγάλω» με 600 ευρώ και ο διπλανός μου είναι άνεργος». Μα, αγαπητοί φίλοι, ΟΛΟΙ είμαστε θύματα της ίδιας νοοτροπίας του σπάταλου κομματικού κράτους. Και εσύ που είσαι άνεργος (και ευχαρίστως θα έδινα επιπλέον φόρο για να πάει σε σένα) και εσύ που δουλεύεις 12 ώρες με μισθό πείνας και εγώ που το εισόδημά μου παραμένει αξιοπρεπές, αλλά λόγω της υπερφορολόγησης βρίσκεται στο επίπεδο του 2004 (όχι του 2014). Αυτή η νοοτροπία συντήρησης άχρηστων δομών (Οργανισμός αποξήρανσης Κωπαΐδας), άχρηστων ΔΣ, αμοιβών ανά συνεδρίαση στους βουλευτές, ενοικίασης άπειρων κτιρίων, «αναγκάζει» τους φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών να πάνε στην εύκολη λύση. Να ξαναφορολογήσουν εμάς, τα φορολογικά υποζύγια του ιδιωτικού τομέα, για να θρέψουμε τους χρυσοκάνθαρους του κράτους.

Αγαπητή κυρία Σαββαΐδου, παρά την οργή μου θα πληρώσω μετά χαράς τον επιπλέον φόρο, υπό τη σαφή προϋπόθεση ότι θα θεωρηθεί εισόδημα και για τους βουλευτές και για τους γενικούς γραμματείς και για τους υπουργούς και για τους προέδρους Οργανισμών, η χρήση ΚΑΙ από αυτούς κρατικού κινητού και ΙΧ. Γιατί για μένα είναι πολυτέλεια η χρήση ΙΧ και για εσάς όχι; (αφήνω κατά μέρος ότι οι περισσότεροι γενικοί γραμματείς χρησιμοποιούν σωφέρ, άρα και η δαπάνη μισθοδοσίας του πρέπει να χρεώνεται ως εισόδημά τους). Α, να θεωρηθεί εισόδημα και για τους στρατηγούς, ταξιάρχους, αρχιπλοιάρχους, προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων κ.λπ. η χρήση κρατικού ΙΧ. Εεεεεεεεεεπ, τι λέω τώρα; Να φορολογηθούν οι ένστολοι, αυτοί που με «εντολή Σαμαρά» θα πάρουν πίσω τα αναδρομικά τους; Αφελής είμαι;

ΥΓ1: Σκέφτομαι ότι οι ειδήμονες που εισηγήθηκαν αυτό το μέτρο πληρώνονται από τους φόρους μας και αρρωσταίνω

ΥΓ2: Ειδήμονες, αν δεν σας «βγει» το επιθυμητό νούμερο, ιδού άλλα ισοδύναμα (τι αηδής νεολογισμός) μέτρα. Κάποιες εταιρείες δίνουν δωρεάν γεύμα στους υπαλλήλους τους. Φορολογήστε το. Άλλες πάλι, τρελά γαλαντόμες, δίνουν και δωρεάν καφέ. Εμπρός λοιπόν!

ΥΓ3: Στα νομικά είμαι άσχετος, αλλά ρωτώ. Η αναδρομική φορολόγηση εισοδήματος από Ιανουάριο έως Αύγουστο του 2014 είναι νόμιμη; Ιδέα ρίχνω, ώστε να προσφύγουμε όλοι μαζί

ΥΓ4: Το ίδιο αυτό κράτος είναι αυτό που φορολογεί με ΕΝΦΙΑ 95.000 ευρώ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ, την ώρα που το κράτος δεν παρέχει σίτιση σε 85.000 άπορα παιδιά, στα οποία όμως παρέχει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ γεύματα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

ΥΓ5: Με νεότερη ανακοίνωσή του το σοφό ΥΠ.ΟΙΚ, εξαιρεί τη χρήση κινητών από επιπλέον φορολόγηση. Ίσως κάποιος φωστήρας αντελήφθη ότι "εταιρικά" κινητά χρησιμοποιούν και οι οδηγοί-διανομείς γάλακτος, οι πωλητές προϊόντων προς σούπερ μάρκετ και άλλοι υπερ-προνομιούχοι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Με τις υγείες μας!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News