294
Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου - από όπου και η φωτογραφία - δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Οι μικρότεροι ζωολογικοί κήποι όμως υποφέρουν λόγω της πανδημίας | Reuters

Οι ζωολογικοί κήποι ίσως αναγκαστούν να «θυσιάσουν» κάποια ζώα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 19:27
Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου - από όπου και η φωτογραφία - δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Οι μικρότεροι ζωολογικοί κήποι όμως υποφέρουν λόγω της πανδημίας
|Reuters

Οι ζωολογικοί κήποι ίσως αναγκαστούν να «θυσιάσουν» κάποια ζώα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 19:27

Έκκληση για δωρέες απευθύνουν οι ζωολογικοί κήποι της Γερμανίας, οι οποίοι επίσης έχουν πληγεί από τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού.

Καθώς τέτοια εποχή κανονικά η επισκεψιμότητα θα ήταν μεγάλη, ορισμένοι ζωολογικοί κήποι, όπως ένας στη βόρεια Γερμανία, αποκαλύπτουν ότι ελλείψει άλλων πόρων, ορισμένα ζώα θα πρέπει να γίνουν τροφή για άλλα.

«Έχουμε ήδη καταγράψει τα ζώα που θα αναγκαστούμε να σκοτώσουμε πρώτα», δήλωσε στην Die Welt η Βερένα Κασπάρι, από τον ζωολογικό κήπο στο Νόιμινστερ της Γερμανίας.

Αν και πρόκειται για λύση έσχατης ανάγκης, σύμφωνα με την Κασπάρι, οι φώκιες και οι πιγκουίνοι χρειάζονται μεγάλες ποσότητες φρέσκων ψαριών καθημερινά.

«Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα αναγκαστώ να κάνω ευθανασία σε ζώα, αντί να τα αφήσω να λιμοκτονούν», εξηγεί στο BBC και προσθέτει ότι ακόμη χειρότερα όσα θανατωθούν θα πρέπει να γίνουν τροφή για τα υπόλοιπα.

Εκτός από τις άμεσες εκκλήσεις για δημόσιες δωρεές, οι ζωολογικοί κήποι της Γερμανίας ζητούν από κοινού μια αρκετά μεγάλη κρατική βοήθεια ύψους 100 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η εθνική ένωση ζωολογικών κήπων της Γερμανίας (VdZ) υποστηρίζει ότι οι ζωολογικοί κήποι, σε αντίθεση με πολλές άλλες επιχειρήσεις, δεν μπορούν να αδρανοποιηθούν και να μειώσουν το κόστος.

Τα ζώα πρέπει να τρέφονται καθημερινά και να λαμβάνουν φροντίδα.

Η έλλειψη φροντίδας και προσοχής μάλιστα έχει και συναισθηματικό κόστος για ορισμένα ζώα, όπως οι πίθηκοι, οι φώκιες και οι παπαγάλοι που τους αρέσει πολύ να βλέπουν ανθρώπους.

«Ιδιαίτερα οι πίθηκοι αγαπούν να παρακολουθούν τους ανθρώπους», είπε η Φιλίν Χασμάιστερ, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου. Αλλά και οι φώκιες και οι παπαγάλοι ενθουσιάζονται με τους επισκέπτες, οπότε «για αυτούς είναι αρκετά βαρετά τώρα».

Η Κασπάρι εκτίμησε ότι η ζημιά για τον ζωολογικό κήπο, λόγω καραντίνας, θα είναι περίπου 175.000 ευρώ.

Όμως, ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης ζωολογικών κήπων, Γιοργκ Γιούνχολντ, εκτίμησε ότι οι απώλειες εσόδων είναι κάθε εβδομάδα 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...