988
Το προσκλητήριο για το προγαμιαίο πάρτι και το ζεύγος των μελλονύμφων, Ανάντ Αμπάνι και Ράντικα Μέρτσαντ | Creative Protagon

Οι υπερπλούσιοι της Γης στο γαμήλιο πάρτι Ινδού Κροίσου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 09:45
Το προσκλητήριο για το προγαμιαίο πάρτι και το ζεύγος των μελλονύμφων, Ανάντ Αμπάνι και Ράντικα Μέρτσαντ
|Creative Protagon

Οι υπερπλούσιοι της Γης στο γαμήλιο πάρτι Ινδού Κροίσου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 09:45

Ο Μουκές Αμπάνι, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, διοργανώνει στο Γκουτζαράτ ένα υπερπολυτελές προγαμιαίο πάρτι, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν οι υπερπλούσιοι του κόσμου μας και άλλες διασημότητες. Ο Μπιλ Γκέιτς και η Ιβάνκα Τραμπ είναι ανάμεσα στους καλεσμένους που αναμένονται στο πάρτι πριν από τον γάμο του Ανάντ, γιου του Μουκές Αμπάνι, και της αρραβωνιαστικιάς του Ράντικα Μέρτσαντ.

Για μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ινδίας ο γάμος δεν είναι απλά… άλλος ένας γάμος, αλλά ένα υπερθέαμα που έχει σχεδιαστεί για να θαμπώσει ακόμη και τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους παγκοσμίως, σημειώνει στον Guardian η Αμρίτ Ντίλον, ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στο Νέο Δελχί.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά. Το 2018, ο Μουκές Αμπάνι, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, διοργάνωσε για την κόρη του Ισα τον πιο ακριβό γάμο που είχε δει ποτέ η χώρα μέχρι τότε. Στο γαμήλιο πάρτι εμφανίστηκε η Μπιγιονσέ, ενώ οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε δεξιώσεις στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, καθώς και στη Βομβάη και στο Ρατζαστάν. Κόστος; Αναφέρθηκε ότι εκείνος ο γάμος στοίχισε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια…

Ο Ανάντ Αμπάνι και η αρραβωνιατικιά του Ράντικα Μέρτσαντ, γόνοι και οι δύο πάμπλουτων ινδικών οικογενειών (Facebook/Anant_AmbaniOfficial )

Αλλά για να μην τον ξεπεράσει ποτέ κανείς, ούτε καν ο ίδιος του ο εαυτός, ο Αμπάνι σχεδιάζει τώρα ένα ακόμη πιο υπερβολικό γαμήλιο project, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αυτή τη φορά για τον γάμο του μικρότερου γιου του, του 28χρονου Ανάντ Αμπάνι.

Οι εφημερίδες σε όλη την Ινδία έχουν μείνει έκπληκτες (και άφωνες) από τις λεπτομέρειες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής για τους γαμήλιους εορτασμούς του Ανάντ και της 29χρονης Ράντικα Μέρτσαντ, κόρης γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας η οποία διευθύνει την Encore Healthcare, μια μεγάλη ινδική φαρμακευτική εταιρεία. Μάλιστα, η Μέρτσαντ, η οποία έχει εκπαιδευτεί στον κλασικό ινδικό χορό, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Encore, σημειώνει στον Guardian η Αμρίτ Ντίλον.

Σύμφωνα με τη λίστα Forbes Rich, ο Μουκές Αμπάνι είναι πρόεδρος του ομίλου Reliance Industries, που ασχολείται με τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τις τηλεπικοινωνίες. Και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, με αξία 116,9 δισ. δολαρίων. Η «Antilia», η 27 ορόφων πολυτελής κατοικία της οικογένειας Αμπάνι στη Βομβάη, τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου όταν χτίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κόστισε πάνω από 1 δισ. δολάρια και κατατάχθηκε από το Forbes ως το πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες του γάμου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά το προγαμήλιο πάρτι φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις γεμάτες χλιδή και διεθνείς σταρ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antilia (@antiliahouse)

Ο 27όροφος ουρανοξύστης «Antilia» είναι η ιδιωτική κατοικία της οικογένειας Αμπάνι στο Μουμπάι

Η έναρξη των γαμήλιων εορτασμών θα γίνει την 1η Μαρτίου με τριήμερο πάρτι σε έναν τεράστιο κήπο 12.000 στρεμμάτων, ο οποίος βρίσκεται στους χώρους ενός διυλιστηρίου πετρελαίου στο Τζαμναγκάρ, την πατρίδα του Αμπάνι, στο Γκουτζαράτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ο κήπος περιλαμβάνει περισσότερα από 10 εκατ. δέντρα και τον μεγαλύτερο οπωρώνα με μάνγκο στην Ασία, ενώ επίσης φιλοξενεί το Κέντρο Διάσωσης και Αποκατάστασης Ζώων του Αμπάνι, με 2.000 διασωθέντα ζώα από την Ινδία και ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων λεοπαρδάλεις, τίγρεις, λιοντάρια, τζάγκουαρ και ελέφαντες.

Φήμες λένε ότι πρωταγωνίστρια των σταρ που θα παρελάσουν στο πάρτι θα είναι η Ριάνα, μαζί με τον «μάγο» Ντέιβιντ Μπλέιν, ενώ η λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνει τους πάντες, από ινδούς δισεκατομμυριούχους έως διασημότητες του Μπόλιγουντ, και με τους Μπιλ Γκέιτς, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Ιβάνκα Τραμπ να ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών».

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών αναμένεται να σερβιριστούν στους επισκέπτες περίπου 2.500 πιάτα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα φάνε ποτέ το ίδιο φαγητό δύο φορές.

Να σημειωθεί ότι λίγοι Ινδοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά πλούσιους γάμους παρόμοιους με αυτούς των Αμπάνι, τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι οι γάμοι στην Ινδία συνεχίζουν να γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, όλο και πιο μεγαλοπρεπείς. Κάθε χρόνο ξοδεύονται πάνω από 75 δισ. δολάρια σε γαμήλιες τελετές, γεγονός που καθιστά τη γαμήλια βιομηχανία την τέταρτη μεγαλύτερη στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...