309
Ο Τραμπ στο πάρτι γενεθλίων του, μπροστά από την εξαώροφη τούρτα | REUTERS/Evelyn Hockstein

Οι χλευασμοί για τον Μπάιντεν γυρίζουν μπούμερανγκ στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 17:00
Ο Τραμπ στο πάρτι γενεθλίων του, μπροστά από την εξαώροφη τούρτα
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Οι χλευασμοί για τον Μπάιντεν γυρίζουν μπούμερανγκ στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 17:00

Στις 14 Ιουνίου ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε 78 ετών, έκανε πάρτι γενεθλίων επί πληρωμή (τα εισιτήρια κόστιζαν 35 έως 60 δολάρια) και είπε «νόστιμα» πράγματα. Βασικά ότι μισεί τα γενέθλια και τους «εκφυλισμένους της ριζοσπαστικής Αριστεράς που μεταβάλλουν τις ΗΠΑ σε τριτοκοσμική χώρα».

Εδειξε και «πειραγμένα» βίντεο που παρουσιάζουν τον Τζο Μπάιντεν σαν ηλίθιο, να χειρονομεί στο κενό. «Ο Μπάιντεν έχει φύγει τόσο πολύ που δεν ξέρει πια πού βρίσκεται» ήταν το σχόλιο του Τραμπ, ωστόσο ο ίδιος είναι αυτός που μπερδεύει τα ονόματα ανθρώπων, ακόμη και των γιατρών που τον κουράρουν – βάφτισε Τζόνσον κάποιον Τζάκσον, για παράδειγμα.

Την παραμονή των γενεθλίων του έλεγε πόσο πολύ βαριέται πλέον να ακούει την ευχή «χρόνια πολλά!», ωστόσο μπροστά στην εξαώροφη τούρτα δήλωσε ότι πέρασε «τα καλύτερα γενέθλιά του» – μάλλον λόγω του αλμυρού εισιτηρίου εισόδου. Είναι φαφλατάς, αλλά γνωρίζει ότι η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τον Μπάιντεν.

Είπε την εξής πονηρή ατάκα: «Το πρόβλημα του Μπάιντεν δεν είναι η ηλικία του, διότι γνωρίζω ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία οι οποίοι είναι ακόμα έξυπνοι. Το πρόβλημά του αφορά τη μη διαύγεια πνεύματος και την ανικανότητά του». Ο Λευκός Οίκος, πάντως, είναι εξοργισμένος με τα πλαστογραφημένα βίντεο. Η ροή τους είναι συνεχής και τα ίδια αναπαράγονται αυτούσια από τα δεξιά media.

Δύο ημέρες μετά το G7 ο Μπάιντεν πήγε σε μια εκδήλωση των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια. Φυσικά, χαιρέτησε το κοινό που τον χειροκρότησε. Τότε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έπιασε το χέρι του Μπάιντεν και έφυγαν μαζί από τη σκηνή. Στο τραμπικό βίντεο φάνηκε μόνο το κοντινό πλάνο των δύο ανδρών, χωρίς εικόνα του πλήθους. Ο Τραμπ έγραψε στη λεζάντα: «Ο Μπάιντεν κοκάλωσε, ο Ομπάμα τον βοήθησε»…

Οι Δημοκρατικοί, βέβαια, πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο Τζέιμς Σίνγκερ, εκπρόσωπος του Μπάιντεν, είπε ότι ο Τραμπ αδυνατεί όλο και περισσότερο να συγκεντρωθεί: «Το μυαλό του διαλύεται  μπροστά στα μάτια μας». Και ο Νοέμβριος της κάλπης αργεί να έλθει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...