217
Ο Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργός της Σλοβενίας, προεδρεύουσας της ΕΕ, και ο Σαρλ Μισέλ με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη Τύπου | Geert Vanden Wijngaert/Pool via REUTERS

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τον Πούτιν: «Τεράστιο κόστος» για τη Μόσχα η εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 10:44
Ο Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργός της Σλοβενίας, προεδρεύουσας της ΕΕ, και ο Σαρλ Μισέλ με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη Τύπου
| Geert Vanden Wijngaert/Pool via REUTERS

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τον Πούτιν: «Τεράστιο κόστος» για τη Μόσχα η εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 10:44

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων που θα έχουν «τεράστιο κόστος» για τη Μόσχα εάν ο ρωσικός στρατός προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό ξεκαθάρισε αργά μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Εάν η Ρωσία κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας, η (Ευρωπαϊκή) Ενωση θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων που θα προκαλούσαν τεράστιο κόστος. Εχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ουσιαστικά περιέγραψε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οποιαδήποτε επιπλέον στρατιωτική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και σοβαρό κόστος ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων περιοριστικών μέτρων σε συντονισμό με τους εταίρους: αυτό τονίζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία.

Παράλληλα, τo Eυρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη η Ρωσία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων που έχουν προκληθεί από τη στρατιωτική ανάπτυξη στα σύνορά της με την Ουκρανία και την επιθετική ρητορική.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι ηγέτες των 27 ενθαρρύνουν τις διπλωματικές προσπάθειες και τη στήριξη του σχήματος της Νορμανδίας στην επίτευξη της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...