306
Ελάχιστοι για την ώρα οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου, αλλά ως το καλοκαίρι θα έχει «ζωντανέψει» με τουρίστες | REUTERS/Hannah McKay

Οι Βρετανοί σπεύδουν να κλείσουν διακοπές – και προτιμούν Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 17:16
Ελάχιστοι για την ώρα οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου, αλλά ως το καλοκαίρι θα έχει «ζωντανέψει» με τουρίστες
|REUTERS/Hannah McKay

Οι Βρετανοί σπεύδουν να κλείσουν διακοπές – και προτιμούν Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 17:16

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον με τον οδικό χάρτη της σταδιακής άρσης του lockdown στην Αγγλία, και οι Βρετανοί άρχισαν κιόλας να σχεδιάζουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι.

Αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, στα μέσα Ιουνίου θα έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί συγκεντρώσεων, μετακινήσεων και ταξιδίων μέσα και έξω από τη χώρα.

Από χθες οι ιστότοποι κρατήσεων εισιτηρίων είδαν κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας, ανέφερε η Deutsche Welle.

Η Εasyjet ανέφερε ότι είχε τετραπλασιασμό των αεροπορικών κρατήσεων και αύξηση μέχρι και 630% στα πακέτα διακοπών μέσα σε ελάχιστες ώρες. Για την ΤUI, μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες, η Δευτέρα ήταν η καλύτερη ημέρα από πλευράς κρατήσεων των τελευταίων μηνών, ενώ η Τhomas Cook ανέφερε ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της διπλασιάστηκε.

Και για τις τρεις εταιρείες, οι κορυφαίοι προορισμοί στις αναζητήσεις ήταν η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εasyjet Γιόχαν Λουντγκρεν δήλωσε στο BBC ότι η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τις περισσότερες κρατήσεις και ακολουθεί ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος. Σύμφωνα με το πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης κυβέρνησης οι διεθνείς πτήσεις θα απελευθερωθούν από τις 17 Μαΐου, ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου όλοι οι ενήλικες.

Εν τω μεταξύ, προσθέτει η Deutsche Welle, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση εμβολιαστικού διαβατηρίου σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο την διευκόλυνση των ταξιδιωτών. Ακόμη υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και εντός των συνόρων σε χώρους εστίασης και κοινωνικών εκδηλώσεων, ώστε να ενεργοποιηθεί η οικονομία.

Πάντως, και για τα δύο αυτά ζητήματα εγείρονται ερωτηματικά που σχετίζονται με θέματα ηθικής και ιδιωτικότητας. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το τοπίο θα ξεκαθαριστεί στις 12 Απριλίου, ημερομηνία έναρξης του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...